Formule 1

Russell en Latifi rijden ook in 2021 voor Williams

16 juli 2020 14:56 Aangepast: 16 juli 2020 15:00

George Russell en Nicholas Latifi zullen ook volgend jaar het rijderspaar vormen bij het Formule 1-team van Williams. Zo hebben beide rijders vandaag bevestigd.

Russell is momenteel bezig aan zijn tweede Formule 1-seizoen bij Williams, maar bevestigde in de persconferentie voorafgaande aan de Grand Prix van Hongarije dat hij ook volgend jaar nog bij de Britse renstal zal rijden: "Ik blijf in 2021 bij Williams", aldus de 22-jarige Brit. "Ik heb een driejarige overeenkomst getekend bij Williams om in 2021 te kunnen bouwen op vorig jaar en hopelijk op wat dit jaar ons nog gaat opleveren."

Jaar langer wachten op kans bij Mercedes

De bevestiging dat Russell ook volgend jaar voor Williams rijdt, maakt het ook vanzelfsprekend dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zullen gaan bijtekenen bij het team van Mercedes. Russell lijkt als Mercedes-junior namelijk de voornaamste kandidaat om in de toekomst door te schuiven naar het fabrieksteam, mocht er een stoeltje vrijkomen bij Mercedes. Voor 2021 stak het team van Williams daar echter nog een stokje voor.

"Ik ben totaal niet teleurgesteld in Mercedes," vertelt Russell over het feit dat hij nu nog minimaal een jaar langer moet wachten op een kans bij het topteam. "Ze konden niet veel doen. Claire [Williams, de teambaas] is heel duidelijk in haar beslissing dat ze me nog niet wil laten gaan. Uiteindelijk heb ik een contract met Williams en dat moet ik respecteren. Ik ga dit jaar en volgend seizoen alles geven voor Williams. We zien wel waar dat daarna toe zal leiden."

Ook Latifi blijft in 2021

Russell zal volgend wederom een team vormen met Nicholas Latifi, de enige debutant in de Formule 1 dit seizoen: "Ik heb een meerjarig contract getekend, dus ik zal ook volgend jaar voor het team rijden," bevestigde de Canadees.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van