Formule 1

FIA neemt protest tegen Racing Point verder in behandeling

12 juli 2020 22:00 Aangepast: 12 juli 2020 22:04

De stewards van de Grand Prix van Stiermarken zullen het protest van Renault tegen de bolides van Racing Point verder in behandeling gaan nemen. De uitspraak van het protest zal op een later tijdstip volgen aangezien de kwestie verder zal worden onderzocht.

Het team van Renault diende zondagavond officieel een protest in tegen Racing Point, aangezien de RP20 volgens de Franse renstal niet zou voldoen aan de reglementen. De auto, die sinds de wintertests al gekscherend 'de roze Mercedes' wordt genoemd zou deels een kopie zijn van de Mercedes van afgelopen jaar, waarmee Racing Point zich niet zou hebben gehouden aan het reglement dat eist dat een constructeur zelf diens eigen auto ontwikkelt.

Bracke ducts in beslag genomen

De stewards hebben zondagavond het protest van Renault toelaatbaar verklaard, wat inhoudt dat de kwestie verder zal worden onderzocht. De brake ducts van de RB20's waarmee Sergio Perez en Lance Stroll zondag in Oostenrijk hebben geracet zijn door de FIA verzegeld en in beslag genomen, terwijl het team van Mercedes de brake ducts van de W11 – de auto van afgelopen jaar - moet inleveren. De onderdelen zullen vervolgens verder worden onderzocht en met elkaar worden vergeleken door de technische afdeling van de FIA.

Perez en Stroll scoorden zondag respectievelijk een zesde en een zevende plek in de Grand Prix van Stiermarken. Hun resultaat blijft voorlopig onder voorbehoud. Mocht blijken dat Racing Point voor bepaalde onderdelen van de auto inderdaad het ontwerp van Mercedes heeft gekopieerd, dan kunnen beide auto's alsnog worden gediskwalificeerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van