Regen

Derde vrije training geschrapt, kwalificatie wordt mogelijk uitgesteld

11 juli 2020 13:13 Aangepast: 11 juli 2020 13:25

De laatste vrije training voor de Steiermark Grand Prix is zaterdag vrij letterlijk in het water gevallen. Vanwege de hevige regenval in Spielberg kon de derde oefensessie niet worden verreden en zal mogelijk ook de kwalificatie worden uitgesteld naar zondagochtend.

Zoals de Formule 1 gisteren al voorspelde trekken er vandaag een flink aantal regenbuien over de Red Bull Ring. Daardoor moest eerder op de dag de Formule 3-race al vroegtijdig worden afgevlagd, waarna de derde vrije training van de Formule 1 zelfs helemaal niet door kon gaan.

Naar verwacht blijft het de hele dag regenen in Spielberg, waardoor het hoogst onzeker is of de kwalificatie – die voor 15.00 uur staat gepland – zaterdag wel door kan gaan.

“Oostenrijk is een uitdagende plek wat betreft het weer,” aldus Formule 1’s sportief directeur Ross Brawn. “We hebben dit soort weersomstandigheden hier al eerder meegemaakt. Ondanks het weer zijn we echter blij dat we hier weer kunnen zijn.”

Kwalificatie mogelijk op zondagochtend

De Formule 1 racet deze week voor het tweede weekend op rij in Oostenrijk, maar de kwalificatie zal mogelijk pas zondagochtend plaats gaan vinden: “Er trekken vandaag een flink aantal buiten langzaam over het circuit en het weer hier is altijd heel onvoorspelbaar. Misschien kunnen we aan het einde van de dag nog de baan op gaan, maar voor morgen ziet het weer er hoe dan ook een stuk beter uit.”

Mocht er ook zondagochtend niet gekwalificeerd kunnen worden in Oostenrijk dan zal de uitslag van de tweede vrije training van vrijdagmiddag de startopstelling voor de race bepalen. In dat geval zal Max Verstappen de race van pole-position aan mogen vangen, aangezien de Nederlander vrijdag de snelste was in de tweede oefensessie. Brawn heeft echter goede hoop dat er alsnog een kwalificatie zal kunnen plaatsvinden: “Ik hoop niet dat we terug moeten grijpen op de tijden van de tweede vrije training, maar ik denk dat we morgenochtend hoe dan ook wel kunnen kwalificeren.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van