Achter de schermen

Zo werd Circuit Zandvoort nagemaakt in de nieuwe F1-game

10 juli 2020 16:12 Aangepast: 10 juli 2020 16:17

Formule 1-fans kunnen dit weekend hun hart ophalen: niet alleen staat in Oostenrijk de tweede race van het seizoen op het programma, maar vanaf vandaag kunnen de fans ook zelf aan de slag met de Formule 1-bolides van 2020. De nieuwe Formule 1-game ligt vanaf vandaag namelijk in de winkels, met daarin uiteraard ook het vernieuwde circuit van Zandvoort.

Hoewel de terugkeer van de Grand Prix van Nederland op de F1-kalender vanwege het coronavirus een jaartje langer op zich laat zich wachten, is het duinencircuit net als het gloednieuwe stratencircuit van Hanoi wel al opgenomen in F1 2020. Op de dag van de release heeft spelontwikkelaar Codemasters een mini-documentaire online gezet waarop te zien is hoe het duinencircuit is nagemaakt in de nieuwe racegame.

Blik achter de schermen

In een exclusief kijkje achter de schermen laat Codemasters zien wat er allemaal komt kijken bij het namaken van een circuit voor de Formule 1-game. Van het nemen van duizenden foto's op het circuit zelf, tot het verwerken van alle officiële afmetingen en data van de Formule 1 zelf en zelfs Rijkswaterstaat om het circuit zo realistisch mogelijk na te bootsen.

In de mini-documentaire komen naast Jan Lammers en Hans Hugenholtz jr. ook circuitarchitect Jarno Zaffelli en gamedirector Lee Mather namens Codemasters aan het woord. Bekijk hieronder het unieke kijkje achter de schermen. De game zelf ligt vanaf vandaag in de winkels en is verkrijgbaar voor de Playstation, Xbox, Windows PC en Google Stadia.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van