Formule 1

Tweede vrije training bepaalt mogelijk de startopstelling in Oostenrijk

10 juli 2020 12:16 Aangepast: 10 juli 2020 12:36

De startopstelling voor de tweede Formule 1-race in Oostenrijk dit weekend wordt mogelijk gebaseerd op de uitslag van de tweede vrije training op vrijdagmiddag. De Formule 1 houdt rekening met het scenario dat het volledige zaterdagprogramma op de Red Bull Ring vrij letterlijk in het water zal vallen.

Volgens de huidige weersverwachtingen zal het zaterdag gedurende de dag flink gaan regenen op het circuit van Spielberg, waardoor de derde vrije training en de kwalificatie mogelijk niet kunnen worden verreden. In dat geval zal de kwalificatie worden verplaatst naar zondagochtend, maar de kans bestaat dat de weersomstandigheden ook dan nog niet voldoende zijn verbeterd.

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi heeft bevestigd dat indien er zowel op zaterdag als zondagochtend niet kan worden gereden, de uitslag van de tweede vrije training vrijdagmiddag de startopstelling voor de race op zondagmiddag zal bepalen.

"We hebben een soort van waarschuwing gekregen van de wedstrijdleider dat er een kans is dat er morgen helemaal niet gereden zal worden vanwege onweersbuien en hevige regenval", vertelt McLaren-teambaas Andreas Seidl tegenover Autosport. "Als dat gebeurt zou de kwalificatie naar zondagochtend worden verplaatst, maar in het slechtste scenario kan er ook dan niet worden gereden en zal de uitslag van VT2 als de uitslag van de kwalificatie worden gehanteerd."

Extra druk op VT2

De slechte weersvooruitzichten zadelen de teams met een extra uitdaging op voor de tweede vrije training op vrijdagmiddag. Naast het nodige voorbereidende werk voor de race, zullen de coureurs voor de zekerheid namelijk ook een zo snel mogelijke ronde willen rijden, mocht er dit weekend niet gekwalificeerd kunnen worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van