Formule 1

Mugello en Sotsji toegevoegd aan Formule 1-kalender 2020

10 juli 2020 11:09 Aangepast: 10 juli 2020 11:40

De Formule 1 zal dit jaar voor het eerst gaan racen op het circuit van Mugello. Het circuit in Toscane zal op 13 september het decor vormen voor de negende race van het seizoen, terwijl ook het circuit van Sotsji officieel is toegevoegd aan het schema.

De Formule 1 bevestigde eerder al de eerste acht races van het seizoen, maar maakte vandaag bekend dat het seizoen op zijn minst tot eind september zal duren en minimaal uit tien races zal bestaan. Na de eerder al bevestigde race in Monza blijft het Formule 1-circus begin september in Italië en zal er een week later geracet worden in Toscane.

Het circuit van Mugello zal voor het eerst in de historie een Formule 1-race mogen organiseren. Daarnaast zal de ‘Grand Prix van Toscane’ een bijzondere mijlpaal worden voor het team van Ferrari, dat op haar eigen circuit haar duizendste Grand Prix in de Formule 1 zal rijden. Ook de Formule 2 en de Formule 3 zullen in het voorprogramma van de Formule 1 gaan rijden op het Italiaanse circuit.

Ook Rusland toegevoegd aan de kalender

Na het raceweekend op Mugello trekt de Formule 1 naar Rusland, waar op 27 september zal worden geracet op het circuit van Sotsji. De Grand Prix van Rusland zal daarmee gewoon op de oorspronkelijk geplande datum voor 2020 verreden worden.

Met de toevoeging van Mugello en Sotsji bestaat de F1-kalender van 2020 nu uit tien races. Formule  1 CEO Chase Carey laat weten dat er in de komende weken meer races zullen worden toegevoegd aan de kalender.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van