Formule 1

Vettel staat open voor terugkeer naar Red Bull: 'Zou waarschijnlijk ja zeggen'

09 juli 2020 18:07 Aangepast: 09 juli 2020 18:12

Sebastian Vettel staat open voor een terugkeer naar het Formule 1-team van Red Bull. De viervoudig wereldkampioen vertelde vandaag dat hij een terugkeer naar de Oostenrijkse renstal wel ziet zitten en bevestigde tevens hij ook gesprekken heeft gevoerd met het team van Renault.

Vettel moet aan het einde van dit jaar zijn spullen pakken bij het team van Ferrari, maar de Duitser heeft nog geen stoeltje voor 2021. De Heppenheimer houdt voorlopig alle opties open en bevestigde vandaag in de persconferentie voorafgaande aan de tweede race in Oostenrijk dat hij ook gesprekken heeft gevoerd met Renault, dat woensdag echter bekendmaakte dat Fernando Alonso volgend jaar terugkeert bij de Franse renstal.

"Het klopt", antwoordt Vettel als hij gevraagd wordt of hij gesproken heeft met Renault. "Maar het is nooit echt concreet of heel fundamenteel geweest. Echte gesprekken zijn er nooit gevoerd."

Vettel blijft hongerig naar succes

Naast de zoektocht naar een stoeltje voor 2021, speelt Vettel ook met de gedachte om er volgend seizoen een jaartje tussenuit te knijpen of helemaal een punt te zetten achter zijn Formule 1-loopbaan: "Ik wil de tijd nemen voor mijn beslissing. Ik hoef niet ergens in de komende dagen een knoop door te hakken. Momenteel is alles een optie."

Toch geeft Vettel ook toe dat hij nog altijd hongerig is naar succes: "Het is geen geheim dat ik competitief ben ingesteld. Ik heb zoveel bereikt in deze sport, maar ik ben ook geïnteresseerd om meer te bereiken, niet om alleen maar deel te nemen. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Terugkeer naar Red Bull?

Vettel werd de voorbije dagen ook regelmatig gelinkt aan een terugkeer naar Red Bull, waar hij in dat geval een team zou vormen met Max Verstappen: "Het is een heel sterk team. Ik weet van het verleden hoe sterk ze zijn en waarom ze toen zo sterk waren. Ze hebben een auto waar je races mee kunt winnen, dus het is zeker een interessante optie."

Op de vraag of hij een aanbieding van de Oostenrijkse renstal zou accepteren antwoordde Vettel positief: "Zoals ik al zei, ze hebben een winnende auto en ik ben hier om mee te vechten en races te winnen. Ik zou waarschijnlijk dan ook ja zeggen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van