Formule 1

Albon: Zou dezelfde actie op Hamilton zo weer maken

09 juli 2020 17:39 Aangepast: 09 juli 2020 17:43

Alexander Albon is niet van plan om zijn aanpak in de races te gaan wijzigen. De Red Bull-coureur heeft geen spijt van zijn inhaalpoging op Lewis Hamilton, die hem afgelopen zondag een kans op zijn eerste F1-zege kostte.

Albon leek afgelopen zondag in de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix af te stevenen op zijn allereerste podiumfinish in de Formule 1. Mogelijk zat er zelfs een overwinning in voor de Thai, aangezien hij in tegenstelling tot de beide Mercedessen op de zachtere band reed. In een poging om de tweede plek van Hamilton af te pakken ging het echter mis: voor de tweede keer in drie races tijd raakte het duo elkaar, waardoor Albon – net als in Brazilië vorig jaar – een podiumfinish wel kon vergeten.

"We hebben elkaar niet meer gesproken na afloop", vertelde Albon vandaag in de persconferentie voorafgaande aan de tweede race in Oostenrijk komend weekend. "Er was sowieso niet veel om over te praten. Het is wat het is. Ik weet zeker dat Lewis niet van plan was om me te raken, maar er valt niet veel over te zeggen. Ik focus me nu op de race van zondag."

Geen spijt

Hamilton kreeg voor het incident een tijdstraf van vijf seconden, al is die straf volgens een hoop kenners nogal overdreven en viel Albon zelf – met zijn riskante inhaalpoging buitenom – ook het nodige te verwijten. De Red Bull-coureur is zelf echter van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton vindt tijdstraf onterecht: 'Was een race-incident'

"Ik hoorde mensen zeggen dat ik nog ruimte had om uit te wijken, maar op dat punt rijd je niet uit die bocht. De exit van die bocht ligt een stuk later omdat Bocht 4 zo lang is. Ik zou zo weer dezelfde actie maken."=

Ook de opvatting dat Albon misschien iets meer geduld had moeten hebben deelt hij niet: "Je kunt niet afwachten, zeker niet wanneer zij in het nadeel zijn met de banden. Je kunt niet gaan zitten toekijken omdat we wisten dat zij sneller waren en het slechts een kwestie van tijd was voordat hun banden weer op temperatuur waren. Daar heb ik dan ook geen spijt van."

Max Verstappen kon de actie van zijn teamgenoot ook wel waarderen: "Het was gewoon ongelukkig dat dit gebeurde," aldus de Nederlander. "Het was een geweldige actie van Alex, zo langs de buitenkant. Dat zie je niet veel mensen doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van