Formule 1

Honda neemt maatregelen na uitvallen Verstappen en Albon

09 juli 2020 15:14 Aangepast: 09 juli 2020 18:29

Motorleverancier Honda heeft maatregelen genomen na de dubbele uitvalbeurt voor het team van Red Bull afgelopen weekend in Oostenrijk. Elektrische problemen deden zowel Max Verstappen als Alexander Albon de das om, al hadden de problemen geen verband met elkaar.

Voor Verstappen kwam de seizoensopener zondag al na 11 rondjes tot een vroegtijdig einde. Teamgenoot Albon moest in de slotfase zijn auto langs de kant van de baan parkeren, nadat een aanrijding met Lewis Hamilton kort daarvoor al een stokje had gestoken voor een mogelijke podiumfinish

Motorleverancier Honda heeft laten weten dat er maatregelen zijn genomen om een herhaling van de problemen te voorkomen dit weekend, wanneer er opnieuw zal worden geracet op de Red Bull Ring.

"De problemen voor beide Red Bulls waren van elektrische aard, maar hadden allebei een andere oorzaak", aldus Toyoharu Tanabe, technical director bij Honda F1. "We hebben het samen met het team onderzocht en hebben maatregelen genomen voor dit weekend."

Motoren niet beschadigd

Ondanks de dubbele uitvalbeurt zullen Verstappen en Albon dit weekend wel gewoon weer kunnen rijden met dezelfde krachtbron als afgelopen weekend: "De Power Units hebben geen schade opgelopen. Max en Alex zullen dit weekend dus gewoon dezelfde motoren gebruiken. Dit weekend is het ons doel om met alle auto's de race uit te rijden en een goed resultaat te scoren."

Het feit dat er dit weekend weer wordt geracet op de Red Bull Ring baart Tanabe geen zorgen. Het levert de teams zelfs een voordeel op: "Het betekent dat onze data relevant en volledig up-to-date is, al zou de verwachte regen en mogelijke onweersbuien daar wel nog op van invloed kunnen zijn."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van