Formule 1

Verstappen optimistisch: 'Hebben wel wat ideeën'

08 juli 2020 17:53 Aangepast: 08 juli 2020 18:00

Max Verstappen blikt met vertrouwen vooruit op de Grand Prix van Stiermarken, de tweede Formule 1-race van het seizoen die dit weekend wederom op de Red Bull Ring zal worden verreden. De Limburger bleef met lege handen tijdens de seizoensopener, maar heeft goede hoop voor de herkansing komend weekend.

Verstappen kon afgelopen zondag al na een kwartiertje gaan douchen op de Red Bull Ring, nadat zijn Red Bull na 11 rondjes de geest gaf: "Het resultaat van afgelopen weekend was natuurlijk niet wat we wilden", blikt Verstappen nog even terug. "Het zag er goed uit in de strijd voor het podium, wat volgens mij makkelijk haalbaar was omdat het gevecht eigenlijk alleen maar tussen de Mercedessen en mijzelf ging. Ook kijkend naar het verdere verloop van de race hadden we flink wat punten kunnen pakken ten opzichte van Lewis, maar we kunnen er niets meer aan veranderen. Ik kijk nu vooruit naar hopelijk een positiever weekend."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Horner: 'Probleem Verstappen al eerder tegengekomen'

Verstappen kon het tempo van wedstrijdleider Bottas goed bijbenen in de openingsfase van de race, maar over één rondje komt de RB16 nog wat snelheid tekort: "In de kwalificatie kwamen we wat snelheid tekort op Mercedes dus we moeten echt het gat zien te dichten om ze ook op dat vlak te kunnen verslaan en niet alleen op strategie. In de race is onze snelheid meestal wel wat beter, maar we hebben nog een hoop werk te verzetten waar onze engineers nu volop mee bezig zijn. We hebben echter wel wat ideeën en we weten welke richting we op willen, dus dat is positief."

Tweede raceweekend in Oostenrijk

Doordat er komend weekend weer geracet zal worden in Spielberg hebben de teams en coureurs deze week tijd voor wat ontspanning in de Alpen. Tussen het trainen door heeft Verstappen vooral genoten van de omgeving, terwijl er dinsdagavond nog een barbecue met het team op het programma stond. Inmiddels ligt de focus echter alweer bij het komende raceweekend, dat voor de teams en coureurs een unieke ervaring wordt.

"Ik kijk er wel naar uit om weer op hetzelfde circuit te gaan racen dit weekend. Het biedt ons een goede kans omdat het een goede gelegenheid biedt om de auto beter te leren begrijpen. Wat afgelopen weekend niet perfect was kunnen we deze week verbeteren. Op dezelfde baan kun je  een directe vergelijking maken, dat is natuurlijk wel fijn."

Wisselvallig weer verwacht

Voor die vergelijking zullen dan wel weer de weersomstandigheden gelijk moeten blijven, waar het momenteel niet naar uitziet: "Het kan wat gaan regenen deze week en ik denk niet dat iemand weet hoe competitief ze zijn met deze nieuwe auto's op een natte baan. Dat kan dus interessant worden. Ik vind het rijden in de regen altijd wel leuk, maar om snel te zijn moeten zowel de auto als de coureur 100% in orde zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van