Formule 1

Kubica dit weekend in actie voor F1-team Alfa Romeo

07 juli 2020 18:31 Aangepast: 07 juli 2020 18:36

Robert Kubica zal aankomende vrijdag de eerste vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken voor zijn rekening nemen bij het Formule 1-team van Alfa Romeo. Zo heft de renstal vandaag bekendgemaakt.

Kubica nam eind vorig jaar afscheid van de Formule 1 als racecoureur, maar de Pool is wel nog als testrijder actief bij het team van Alfa Romeo. Dit weekend zal de eenmalig Grand Prix-winnaar zijn rentree maken in een officieel Grand Prix-weekend, wanneer hij voorafgaande aan de tweede Formule 1-race op de Red Bull Ring zal deelnemen aan de eerste vrije training.

Terug achter het stuur

"Ik kijk er naar uit om dit weekend weer achter het stuur te kruipen, vooral nadat we zo lang een noodgedwongen pauze moesten inlasten", aldus Kubica, die eerder dit jaar ook al kilometers maakte voor Alfa Romeo tijdens de Formule 1-wintertests in Barcelona. "Zoals altijd wil ik zoveel mogelijk data gaan verzamelen en de engineers vanuit de cockpit voorzien van feedback."

Alfa Romeo moet hopen op een beter weekend in Spielberg komend weekend, nadat het afgelopen weekend tijdens de seizoensopener veel snelheid tekort kwam op de Red Bull Ring. "Het wordt dit weekend een nieuwe ervaring voor iedereen, gezien het feit dat we op hetzelfde circuit gaan rijden waar een paar dagen eerder ook al geracet is. Het wordt dus vooral een kwestie van het verfijnen van de data en het testen van de veranderingen die we willen doorvoeren."

Giovinazzi moet toekijken

Kubica zal tijdens de eerste vrije training plaatsnemen in de auto van Antionio Giovinazzi, die na de lunch het stuur weer zal overnemen. De Italiaan hield zondag twee WK-punten over aan de Grand Prix van Oostenrijk, terwijl teamgenoot Kimi Raikkonen vroegtijdig uitviel nadat zijn Alfa Romeo het rechter voorwiel was verloren.Giovinazzi is niet de enige coureur die vrijdagochtend vanaf de kant moet kijken: bij het team van Williams zal Formule 1-coureur Jack Aitken tijdens de eerste oefensessie het stuur overnemen van zijn Britse landgenoot George Russell.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van