Formule 1

Ferrari hoopt dit weekend al eerste updates te introduceren

07 juli 2020 10:29 Aangepast: 07 juli 2020 10:38

Na een teleurstellend verlopen seizoenstart voor Ferrari draait de Formule 1-fabriek in Maranello overuren. De Italiaanse renstal hoopt de voor Hongarije verwachte verbeteringen voor de auto dit weekend al te kunnen introduceren tijdens de tweede race op de Red Bull Ring.

Ferrari kwam afgelopen weekend in Spielberg veel snelheid tekort op de concurrenten en kwam in de kwalificatie niet verder dan een zevende en een elfde plek. Dankzij een foutloze race van Charles Leclerc hield de renstal wel nog een verrassende tweede plek over aan de race, maar de renstal weet zelf ook dat de podiumfinish ook het resultaat was van een flinke portie geluk.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Tweede plek voelt als een overwinning voor Leclerc

Ferrari temperde voorafgaand aan de seizoenstart al de verwachtingen en liet weten dat het in Hongarije een flink upgradepakket voor de auto zou introduceren, nadat het team sinds de wintertests een nieuwe richting in is geslagen met de ontwikkeling. Mogelijk kan het team dit weekend echter al een aantal, zo niet alle, verbeteringen op de auto schroeven.

"Momenteel wordt er volle bak gewerkt in Maranello in de hoop dat we het aerodynamische pakket – of op zijn minst een deel ervan - dat gepland stond voor Hongarije dit weekend al kunnen introduceren", laat Ferrari weten.

De renstal erkent dat de verbeteringen het gat van een seconde naar Mercedes niet zullen dichten, maar de Scuderia hoopt wel dat de achterstand in elk geval flink verkleind kan worden. Daarnaast brengt een vervroegde introductie op de Red Bull Ring ook voordelen met zich mee, aangezien de renstal zo op hetzelfde circuit de werking van de updates goed kan vergelijken met het oude pakket.

'Moeten direct ingrijpen'

Ferrari-baas Louis Camilleri houdt ondertussen vertrouwen in zijn Formule 1-team: "We weten dat er een hoop werk te doen is. Dit is absoluut niet de plek waar we willen staan en we moeten direct ingrijpen", aldus de Ferrari-topman. "Het moet op alle fronten beter, dus ik ben blij met het harde werk dat Mattia en zijn team erin stoppen. Het is de enige oplossing."

"Dit is de reactie van een verenigd team dat de mouwen opstroopt en niet gaat janken over de problemen, maar ze aanpakt. We zitten in de begincyclus van een nieuw plan voor de lange termijn. Ik heb al het vertrouwen in het team en in Mattia om de tekortkomingen aan te pakken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van