'Hoax'

Trump eist excuses van NASCAR-coureur Wallace

06 juli 2020 15:29 Aangepast: 06 juli 2020 23:38

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat NASCAR-coureur Darrell 'Bubba' Wallace excuses moet maken. Volgens Trump was het incident met de strop die Wallace vorige maand aantrof in zijn pitbox voorafgaand aan een race in Alabama allemaal verzonnen.

Wallace, de enige NASCAR-rijder met een donkere huidskleur, sprak zich eerder al uit tegen de omstreden confederate flag, die daarop door de organisatie van de populairste Amerikaanse raceklasse werd verboden op en rond de circuits. Vorige maand haalde Wallace opnieuw het nieuws wegens een vermeende doodsbedreiging: het team trof in de pitbox van de coureur een strop aan, wat binnen de NASCAR-gemeenschap tot geschokte reacties leidde. Na onderzoek bleek de ‘strop’ echter een doodgewoon touw te zijn wat er al maanden hangt en gebruikt wordt om de garagedeur open te trekken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

FBI: 'strop' in pitgarage NASCAR-coureur Wallace blijkt misverstand

Wallace zelf heeft de strop nooit gezien, maar de coureur werd maandag toch getrakteerd op een opmerkelijke tweet van Donald Trump. De Amerikaanse president vraagt zich hardop af of Wallace al zijn excuses heeft aangeboden voor het incident op het circuit van Talladega.

'HOAX'

“Heeft Bubba Wallace zich al verontschuldigd tegenover al die geweldige NASCAR-coureurs en officials die hem te hulp schoten, naast hem stonden en bereid waren om alles voor hem op te offeren, maar er vervolgens achter kwamen dat het allemaal gewoon weer een HOAX was?", twitter de president. "Dit en het besluit over de vlag heeft geleid tot de laagste kijkcijfers OOIT!"

Overigens zaten er zondag gemiddeld 4,37 miljoen Amerikanen voor de buis te kijken naar de Brickyard 400, de meest recente race van de NASCAR Cup-series. Daarmee trok de race op de Indianapolis Motor Speedway volgens NBC 45% meer kijkers dan vorig jaar en waren de kijkcijfers zelfs het beste sinds 2017.

Wallace en NASCAR reageren

Wallace heeft zelf inmiddels gereageerd op de tweet van Trump. De coureur gaat niet inhoudelijk in op de uitspraken van de president, maar roept zijn volgers op om haat te bestrijden met liefde. “zelfs wanneer de haat van de president van Amerika komt’.

De organisatie van de NASCAR laat in een reactie weten Wallace te blijven steunen: “We zijn ontzettend trots op het feit dat Bubba deel uitmaakt van de NASCAR-familie en we prijzen zijn moed en leiderschap,” valt te lezen in een statement. “NASCAR blijft achter Wallace, de deelnemers en iedereen staan die in deze sport alle racefans erbij laat horen.”

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van