WEC

De Vries als test- en reserverijder aan de slag voor Toyota

06 juli 2020 10:50 Aangepast: 06 juli 2020 13:50

Nyck de Vries gaat voor het LMP1-team van Toyota aan de slag als test- en reserverijder. De Nederlander blijft zeker tot eind 2021 verbonden aan de regerend wereldkampioen in het prestigieuze FIA World Endurance Championship.

De Vries vervangt bij Toyota de Fransman Thomas Laurent als de officiële reserverijder, maar de regerend Formule 2-kampioen gaat achter de schermen ook het nodige testwerk verrichten. Zo zal hij deze week al met de LMP1-bolide van Toyota gaan testen op het Franse circuit van Paul Ricard, maar wordt hij ook betrokken bij de ontwikkeling van de gloednieuwe Le Mans Hypercar, die volgend jaar zal debuteren in het wereldkampioenschap lange-afstandsracerij.

Veel potentie

De Vries is geen onbekende van het team van Toyota, dat met Rob Leupen ook al een Nederlandse teambaas heeft. Eind vorig jaar mocht hij in Bahrein namelijk al testen voor het fabrieksteam in Bahrein, waar de 25-jarige coureur veel indruk wist te maken.

"De feedback na zijn rookie-test in Bahrein was heel positief. Het mag duidelijk zijn dat hij ontzettend veel potentie heeft", aldus Toyota Gazoo Racing-president Hisatake Murata. "Samen met Kenta Yamashita beschikken we nu over twee zeer veelbelovende jonge rijders die zich binnen ons team verder zullen ontwikkelen, wat een mooi vooruitzicht is voor de toekomst."

Volle agenda

Toyota is al het derde team in de endurance-racerij waar De Vries zich aan weet te verbinden. De coureur komt namelijk ook uit voor Racing Team Nederland in het FIA World Endurance Championship, waarmee hij later dit jaar ook de 24 uur van Le Mans zal rijden en waarmee hij vorig jaar zijn eerste LMP2-zege in het WEC wist te scoren. Verder zal hij dit jaar met G-Drive Racing – eveneens met een LMP2-bolide – ook gaan deelnemen aan de European Le Mans Series. De Vries blijft verder ook gewoon voor het fabrieksteam van Mercedes actief in de Formule E, de raceklasse voor elektrische formulewagens.

"Het is een eer om door dit team gekozen te worden als test- en reserverijder," vertelt De Vries. "Ik wil het team dan ook echt bedanken voor deze kans. Het rijden met de TS050 Hybrid was echt een geweldige ervaring in Bahrein. Tegelijkertijd dacht ik ook dat het bij een eenmalige ervaring zou blijven, dus het is geweldig dat ik opnieuw met die auto mag gaan rijden. Daarnaast is het een nog mooier vooruitzicht dat we later dit jaar ook gaan testen met de nieuwe hypercar. Ik hoop dat ik aan dat nieuwe tijdperk voor dit team mijn steentje bij kan dragen."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van