Formule 1

Horner: 'Probleem Verstappen al eerder tegengekomen'

06 juli 2020 02:43 Aangepast: 06 juli 2020 02:49
Teambaas Christian Horner in gesprek met Max Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat het probleem dat er zondag al vroeg in de Oostenrijkse Grand Prix voor zorgde dat Max Verstappen de strijd moest staken niet nieuw is. Desondanks houdt de Brit vertrouwen op een goede afloop dit seizoen en stelt hij dat Verstappen de snelheid had om de race te winnen zondag.

De voorspellingen van Horner in de aanloop naar de seizoenstart konden haast niet euforischer: de Oostenrijkse renstal had 'de beste voorbereiding sinds het kampioensjaar van 2013' achter de rug, terwijl er ook veel verwacht werd van de vernieuwde Honda-motor en de upgrades voor de RB16.

Het team beleefde zondag op eigen bodem echter een dramatische eerste race van het nieuwe seizoen: Max Verstappen moest zijn auto na 11 rondjes al met elektrische problemen in de pits parkeren, waarna later in de race ook Alexander Albon de auto aan de kant moest zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen valt uit in eerste race nieuwe Formule 1-seizoen

Over de oorzaak van de problemen is nog weinig bekend, maar volgens Horner is het probleem dat Verstappen al vroeg de das om deed niet nieuw: "We zijn het nog aan het onderzoeken met Honda. Zodra we meer weten zullen we het vertellen, maar het is niet iets dat we nog niet eerder zijn tegengekomen", aldus de teambaas, die ook over de uitvalbeurt van Albon nog weinig kon vertellen: "Ook daarvoor moeten we wachten op de volledige analyse van Honda, maar het wordt tot op de bodem uitgezocht."

'Zege was mogelijk voor Max'

Ondanks het feit dat Red Bull zondag met lege handen bleef, blijft Horner optimistisch. De snelheid van Verstappen was volgens de Brit namelijk veelbelovend: "Ik denk dat de zege mogelijk was voor Max. Hij kon het tempo van Bottas goed bijhouden en je zag tegen het einde van zijn stint dat Valtteri wat problemen met zijn banden kreeg. Wij zouden tijdens de eerste Safety Car zijn gewisseld naar de harde band en dan tijdens de tweede Safety Car het tegenoverstelde hebben gedaan ten opzichte van Mercedes."

"Je weet niet hoe het zou zijn gelopen, maar strategisch waren we heel scherp. We waren heel sterk vandaag, het is alleen jammer dat we er geen punten voor hebben gekregen."

'De potentie is er'

Komend weekend krijgt Red Bull een herkansing in Spielberg: "Mercedes is sterk, maar ik denk dat we met de RB16 ook over een goed pakket beschikken," vervolgt Horner. "We lagen tijdens de race tweede, dat was bemoedigend. We moeten alleen onderzoeken wat de balansproblemen tijdens de kwalificatie veroorzaakte. De potentie om met Mercedes te vechten is er. Op dit circuit misschien niet over één ronde, maar onze snelheid in de race biedt perspectief."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van