Formule 1

Alsnog gridstraf voor Hamilton, Verstappen start 2e

05 juli 2020 14:28 Aangepast: 05 juli 2020 14:53

Max Verstappen zal de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de eerste startrij mogen aanvangen. De Nederlander profiteert van een drie plaatsen gridstraf voor Lewis Hamilton, die na een protest van Red Bull alsnog is bestraft voor het negeren van gele vlaggen.

Hamilton werd zaterdag na afloop van de kwalificatie al op het matje geroepen door de stewards voor het mogelijk negeren van de gele vlaggen in het laatste kwalificatiedeel, nadat uitgerekend zijn eigen teamgenoot Valtteri Bottas van de baan was geschoten. De Brit ontsnapte echter aan een gridstraf, omdat er volgens de stewards op het desbetreffende moment al een groen lichtpaneel was te zien langs de baan.

De tweede startplek leek daarmee veilig voor de wereldkampioen, totdat het team van Red Bull zondagmiddag alsnog protest aantekende tegen het besluit van de stewards. Op nieuwe videobeelden was namelijk te zien dat er nog wel degelijk met gele lichtsignalen werd gewaarschuwd op het moment dat Hamilton zijn persoonlijk beste tijd aan het verbeteren was.

Verstappen op eerste startrij

Als gevolg hebben de stewards Hamilton alsnog een gridstraf van drie plaatsen opgelegd, waardoor hij de race niet als tweede maar als vijfde zal moeten starten. Max Verstappen schuift op naar de eerste startrij en mag de race naast polesitter Valtteri Bottas als tweede aanvangen. Lando Norris start de race namens McLaren als derde, terwijl ook de tweede Red Bull van Alexander Albon een plekje winst boekt en opschuift naar de vierde startplaats.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van