Formule 1

Ferrari stelt teleur in kwalificatie: 'Dit is helaas waar we staan'

04 juli 2020 19:15 Aangepast: 04 juli 2020 19:21

Het Formule 1-team van Ferrari was zaterdagmiddag de grote tegenvaller tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Charles Leclerc kwam op de Red Bull Ring niet verder dan een zevende tijd, terwijl Sebastian Vettel zelfs vroegtijdig werd uitgeschakeld en genoegen moest nemen met de elfde startplek.

Ferrari had voorafgaande aan de seizoenstart al de verwachtingen getemperd en kon zich zaterdag zoals verwacht dan ook niet mengen in de strijd om pole-position. De renstal was zelfs dicht bij een vroegtijdige uitschakeling van beide auto's in het tweede kwalificatiedeel. Charles Leclerc wist met een tiende tijd alsnog met de hakken over de sloot door te stoten naar Q3. Teamgenoot Vettel was minder gelukkig met een elfde tijd.

Vettel verrast door vroege uitschakeling

"Dit is wel een verrassing", moest Vettel na zijn uitschakeling concluderen. "We dachten dat we wel iets meer snelheid achter de hand hadden, maar het lijkt erop dat de rest met iets meer brandstof reed en een stuk conservatiever was in de vrije trainingen."

"Ik was niet echt tevreden met de auto. Ik had meer overstuur dan ik zou willen, maar ik denk dat we morgen een iets ander beeld zullen zien," refereert Vettel naar de verwachte warmere weersomstandigheden voor de race: "We zullen zien. De race is lang en ik denk dat we er qua snelheid in de race beter voor staan. Ik denk dat we daar wel wat terrein goed kunnen maken en wat punten kunnen scoren."

Leclerc: 'Dit is waar we op dit moment staan'

Vettels teamgenoot Charles Leclerc vertrekt zondag vanaf de zevende startplek, waar hij achteraf vrede mee moest hebben: "Het was geen gemakkelijke kwalificatie voor ons helaas," aldus de Monegask, die vorig jaar nog van pole-position mocht vertrekken in Oostenrijk. "Dit is echter waar we op dit moment staan. We moeten uit deze lastige situatie proberen te komen door als een team te blijven samenwerken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van