Formule 1

Verstappen strijdvaardig: 'Heb niks te verliezen'

04 juli 2020 16:58 Aangepast: 05 juli 2020 11:17

Max Verstappen zal de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen zondag vanaf de derde startplek aanvangen. De Nederlander was tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring niet opgewassen tegen de beide Mercedessen, maar hoopt in de race mede dankzij een alternatieve strategie wel het gevecht aan te kunnen gaan.

De beide Mercedessen hadden aan het einde van de kwalificatie ruim een halve seconde voorsprong op de rest van het veld, waardoor er voor Verstappen niet meer inzat dan een derde startplaats. De Nederlander zal de race echter aan mogen vangen op de hardere medium-band, nadat hij er in het tweede kwalificatiedeel als enige voor koos om een rondetijd te noteren op de geel gemarkeerde compound.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Bottas grijpt pole in Oostenrijk, Verstappen 3e

"Ik ben best tevreden met deze derde plek en het feit dat ik morgen als enige op een andere band start, dat maakt het interessant", blikte Verstappen na afloop terug op de kwalificatie. "Het wordt morgen ook een stuk warmer dan vandaag, hopelijk is dat ook in ons voordeel."

"Mercedes zat vandaag op een ander niveau"

Verstappen wist de Grand Prix van Oostenrijk vorig jaar nog te winnen in bijzonder warme omstandigheden, ondanks het feit dat hij een beroerde start had. Een jaar eerder wist de Nederlander ook al te winnen in Spielberg. In de jacht op een derde opeenvolgende zege in Spielberg tilt Verstappen dan ook niet te zwaar aan het verschil met Mercedes in de kwalificatie: "Mercedes zat vandaag op een ander niveau, maar laten we zien wat we morgen kunnen doen. Vorig jaar stonden we ook niet vooraan na de kwalificatie en ik denk dat we ook dit jaar sterker zullen zijn in de race."

Niets te verliezen

Al met al kijkt Verstappen er dus naar uit om voor het eerst in zeven maanden tijd weer eens te gaan racen: "We hebben niets te verliezen, dus ik ga er alles aan doen om het Mercedes zo lastig mogelijk te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van