Formule 1

Verstappen optimistisch: 'Reed mijn snelste ronde met een kapotte voorvleugel'

03 juli 2020 17:31 Aangepast: 03 juli 2020 17:35

Max Verstappen blikt relatief tevreden terug op de eerste twee vrije trainingen van het nieuwe Formule 1-seizoen. De Nederlander eindigde de vrijdag in Oostenrijk op een achtste plek, maar geeft aan dat de tijdenlijsten niet bepaald een representatief beeld geven van de ware krachtsverhoudingen.

Verstappen mocht vrijdag voor het eerst sinds de wintertests in Barcelona eind februari weer achter het stuur kruipen van zijn RB16. In de eerste twee vrije trainingen toonde vooral het team van Mercedes haar spierballen, aangezien Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in beide vrije trainingen met een flinke marge bovenaan de tijdenlijsten eindigden. Verstappen moest genoegen nemen met respectievelijk een derde en een achtste tijd, al zeggen die tijden volgens de Limburger zelf niet al te veel.

"Het was op zich best een goede dag", blikt Verstappen na de tweede vrije training voor de camera's van Sky F1 terug op de vrijdag. "De rondetijden zeggen nu nog niks. Ook omdat ik in de tweede vrije training mijn snelste rondetijd heb neergezet met een kapotte voorvleugel."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton blijft de snelste in tweede vrije training, Verstappen 8e

Wat betreft de snelheid zit er dus nog meer in het vat voor Verstappen, die vrijdag net als teamgenoot Alexander Albon een paar momentjes kende met de RB16. Zo kwamen beide coureurs even achterstevoren te staan na een spin in de eerste bocht en maakte Verstappen in de middagsessie ook nog een klein uitstapje door het grind.

"Er zijn natuurlijk altijd wel dingen die beter kunnen, maar we hebben er best vertrouwen in. Over het algemeen was het een prima dag. Ik kijk uit naar morgen," blikt de 22-jarige Red Bull-coureur vooruit op de kwalificatie.

Zaterdag staat om 12.00 uur de derde en tevens laatste vrije training op het programma in Oostenrijk. Om 15.00 gaat de kwalificatie van start.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van