Formule 1

Hamilton onthult Black Lives Matter-helm voor Oostenrijkse GP

02 juli 2020 22:59 Aangepast: 02 juli 2020 23:10

Lewis Hamilton heeft voorafgaande aan de Formule 1-seizoensopener in Oostenrijk zijn nieuwe helm voor 2020 gepresenteerd. De wereldkampioen heeft gekozen voor een paars met zwart ontwerp, waarmee hij tevens de Black Lives Matter-beweging steunt.

De nieuwe helm is overwegend zwart, maar houdt ook een aantal paarse elementen die deel uitmaakten van Hamiltons oorspronkelijke helmontwerp voor 2020. Aan de bovenkant van de helm staan een gebalde vuist en de Black Lives Matter-slogan afgebeeld. Daarnaast heeft Hamiltons bekende  'Still I Rise' kreet plaatsgemaakt voor 'Still We Rise'.

Met het nieuwe helmontwerp vraagt Hamilton opnieuw aandacht voor het racismedebat, waarin de Brit zich de afgelopen weken op zijn sociale media al actief in heeft gemengd. Daarnaast sluit het overwegend zwarte ontwerp aan bij de nieuwe kleur van zijn Mercedes-bolide, die voor 2020 om dezelfde redenen zwart gekleurd is. Ook zullen Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas dit jaar een zwarte overall dragen.

'Gelijkheid boven alles'

"Dit is de hele reden voor de nieuwe kleur van mijn helm, pak en auto" licht Hamilton in een video zijn ontwerp toe, terwijl hij wijst naar het Black Lives Matter-motto bovenop zijn helm. "Het staat voor gelijkheid boven alles en het uitdragen van die belangrijke boodschap. We hebben momenteel de microfoon in handen en mensen beginnen te luisteren. Dit is de kans om de boodschap te verspreiden en mensen erop aan te spreken. Merken, de teams, Formule 1 en iedereen hier moet openstaan hiervoor en begrijpen waarom de Black Lives-beweging gebeurt en waarom we over de hele wereld moeten strijden voor meer gelijkheid."

Ook Bottas rijdt met speciale helm

Net als Hamilton zal ook zijn teamgenoot Valtteri Bottas met een aangepast helmontwerp gaan rijden. De Fin plaatste eerder op de dag al een teaser van de achterkant, waarop meerdere gekleurde handen met elkaar verbonden zijn, aangevuld met de tekst 'Stronger Together'.

Hamilton en Bottas zullen hun nieuwe helmen vrijdagochtend voor het eerst gebruiken, wanneer om 11.00 uur de eerste vrije training voor de Oostenrijkse Grand Prix van start gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van