Formule 1

Leclerc '99% zeker' dat Ferrari het dit jaar lastiger krijgt

02 juli 2020 19:18 Aangepast: 02 juli 2020 19:35

Charles Leclerc vreest dat het komende Formule 1-seizoen een flinke uitdaging gaat worden voor het team van Ferrari. De Monegask windt geen doekjes om het feit dat de Italiaanse renstal er dit jaar slechter voorstaat dan een jaar geleden.

Ferrari eindigde het seizoen vorig jaar achter Mercedes als tweede, maar de renstal kende twee teleurstellende wintertests waarin het niet kon tippen aan de snelheid van Mercedes en Red Bull. De renstal besloot vervolgens de ontwikkeling van de SF1000 over een heel andere boeg te gooien, maar daar kan het team op zijn vroegst pas over twee weken tijdens de derde race in Hongarije de vruchten van plukken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ferrari slaat geheel nieuwe weg in met ontwikkeling SF1000

"Ik denk dat het een zeer uitdagend seizoen voor ons gaat worden. Het gaat absoluut niet makkelijk worden", geeft Leclerc toe in de aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix. "Er is nog altijd een groot vraagteken en we moeten wachten tot de kwalificatie om er helemaal zeker van te zijn, maar we zijn er voor 99 procent zeker van dat we het dit jaar lastiger gaan krijgen dan vorig jaar."

Stap terug

"Tijdens de wintertests waren we niet waar we wilden staan, vooral niet wat betreft de snelheid over één ronde. Daarna kwam er de hele situatie omtrent het coronavirus overheen en werd de fabriek gesloten. Toen die weer open ging hebben we de data opnieuw geanalyseerd in de beperkte tijd die we tot onze beschikking hadden. We hebben ervoor gekozen om een stap terug te zetten en om uit te vinden waar de oorzaak van het probleem ligt. We moeten eerst weten wat het probleem is, en daar bevinden we ons op dit moment. Voor Hongarije hebben we dan ook een nieuwe koers uitgeprobeerd."

Vettel: 'Benieuwd waar we staan'

Ook teamgenoot Sebastian Vettel begint met de nodige vraagtekens aan zijn laatste seizoen bij Ferrari: 'We wilden er in Australië graag achter komen of we wel of niet snelheid tekort kwamen en hetzelfde geldt voor hier," aldus de Duitser. "Iedereen doet in de fabriek zijn stinkende best om alles zo snel mogelijk op het circuit te krijgen, maar het wordt heel interessant om te zien waar we dit weekend staan."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Vettel volledig verrast door vertrek bij Ferrari: 'Er lag geen nieuw aanbod'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van