Formule 1

Vettel volledig verrast door vertrek bij Ferrari: 'Er lag geen nieuw aanbod'

02 juli 2020 18:08 Aangepast: 02 juli 2020 18:19

Sebastian Vettel heeft onthuld dat hij volledig verrast werd door het besluit van Ferrari om volgend jaar niet met hem verder te gaan in de Formule 1. Volgens de Duitser was het besluit om het aflopende contract niet te verlengen helemaal niet in overleg genomen, maar was er nooit sprake van een eventuele contractverlenging.

De aankondiging dat Sebastian Vettel na dit seizoen het team van Ferrari gaat verlaten was de grootste verrassing tijdens de coronabreak. In een persbericht maakte het Italiaanse team bekend dat het besluit 'in goed overleg' was genomen, waarna de Scuderia niet veel later Carlos Sainz aankondigde als de opvolger van de viervoudig wereldkampioen. In de persconferentie voorafgaande aan de Oostenrijkse Grand Prix heeft Vettel onthuld dat de vork toch iets anders in de steel zit.

"We hebben nooit onderhandeld over een nieuw contract"

"Het kwam natuurlijk wel als een verrassing voor mij toen ik het telefoontje kreeg van Mattia [Binotto, de Ferrari-teambaas] en hij me vertelde dat er vanuit het team geen intentie was om met mij verder te gaan", onthulde Vettel. "We hebben nooit onderhandeld over een nieuw contract. Er lag geen nieuw aanbod op tafel, dus het is dan ook nergens op stukgelopen."

Vettel alleen geïnteresseerd in competitief stoeltje

Vettel heeft nog geen alternatief op het oog voor 2021 en sluit een vertrek uit de Formule 1 dan ook niet uit, mocht hij geen competitief stoeltje zien te vinden: "Op dit moment zijn er niet echt gesprekken gaande. Kijkende naar de toekomst wil ik uiteraard het juiste besluit nemen voor mijzelf. Ik denk dat ik heel competitief ben ingesteld. Ik heb veel bereikt in deze sport en ik ben bereid en gemotiveerd om nog meer te bereiken. Om daarin te slagen moet je over het juiste pakket beschikken en de juiste mensen om je heen hebben. Daar ben ik nu naar op zoek."

"Als de juiste kans zich aanbiedt dan is het denk ik vrij helden. Als dat niet zo is, dan is het denk ik tijd om naar iets anders op zoek te gaan. Ik heb nog genoeg te bieden. Maar zoals ik al zei, als er zich geen nieuwe kans voordoet dan is het tijd om iets anders te gaan doen."

Sabbatical geen optie

Een sabbatical ziet Vettel in ieder geval niet zo zitten: "Ik ben ervan overtuigd dat als je bereid bent om een deur te sluiten, je de deur ook moet dichttrekken en niet moet verwachten dat hij weer opengaat. Je moet zeker zijn van je zaak, daarom heb ik dan ook geen haast met het nemen van een besluit. Ik denk dat het goed is dat het seizoen van start gaat. De komende weken en maanden zal er meer duidelijkheid komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van