Formule 1

Verstappen: Korter seizoen leidt niet tot andere aanpak

02 juli 2020 17:34 Aangepast: 02 juli 2020 17:44

Max Verstappen is na een maandenlange onderbreking klaar om dit weekend weer de strijd aan te gaan op het circuit. De Nederlander is blij dat er eindelijk weer geracet kan gaan worden, ook al moeten er nog veel vraagtekens worden gezet bij het komende F1-seizoen.

De Formule 1 pakt dit weekend de draad weer op in Oostenrijk, maar dan wel aan de hand van een aantal strikte coronaprotocollen. De maatregelen waren donderdag tijdens de traditionele 'mediadag' op de Red Bull Ring al goed zichtbaar: zo moest de traditionele persconferentie plaatsmaken voor een videoconferentie, waar Verstappen – net als de andere coureurs – met een mondkapje voor de mond voor een enkele camera zijn zegje deed.

'Heb het ontzettend gemist'

"Of ik het gemist heb? Nee totaal niet", begon Verstappen nog grappend terwijl zijn glimlach achter het witte mondkapje verborgen bleef. "Nee natuurlijk, ik heb het racen ontzettend gemist. Ik heb thuis natuurlijk flink wat tijd doorgebracht op de sim, maar op den duur wordt dat ook wel een beetje saai. Ik ben dus blij dat we weer kunnen gaan doen waar we zo van genieten."

"Het is niet echt een prettig gevoel wanneer je zo'n wattenstaafje zo diep in je neus krijgt"

Verstappen staat dus te trappelen om weer aan de slag te gaan, al is er wel één ding waar hij tegenop kijkt: "Ik kijk niet echt uit naar die coronatesten," geeft de Red Bull-coureur toe. "Ik bedoel, het is niet echt een prettig gevoel wanneer je zo'n wattenstaafje zo diep in je neus krijgt. Maar het is wel nodig natuurlijk. Bovendien is dat het enige. Ik bedoel, we gaan weer racen en we proberen alles zo goed en veilig mogelijk te doen. Hopelijk gaan we ook wat mooie races zien, dat is uiteindelijk wat iedereen hier wil."

(Ook Racing Point-coureur Sergio Perez moest eraan geloven)

Geen andere aanpak

Verstappen wist de afgelopen twee jaar te winnen op de Red Bull Ring en wordt dan ook door velen getipt als één van de favorieten voor de zege dit weekend. De Limburger wordt zelfs gezien als de grootste concurrent van Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel, ook al is het niet eens bekend uit hoeveel races het seizoen zal bestaan. Verstappen ligt echter niet wakker van alle onduidelijkheid.

"Of er nu 22, 8 of 15 races worden verreden dit jaar, je wilt nooit uitvallen," vervolgt Verstappen. "Je wilt altijd een zo goed mogelijk resultaat scoren, zonder al te veel risico te nemen. De aanpak blijft dus hetzelfde. Je wil altijd zo goed mogelijk presteren, dus ik zou niet weten waarom dat nu opeens anders zou zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Honda neemt verbeterde krachtbron mee naar Oostenrijk

Over de verwachtingen voor zondag en de onderlinge verhoudingen laat Verstappen zich niet uit: 'De upgrades voor de auto die we al hadden ingepland hebben we ondanks alle vertragingen gewoon door kunnen voeren, dus dat is positief. Laten we maar gewoon op de baan gaan kijken waar we staan, dat is altijd beter dan erover te praten."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Vooruitblik: Verstappen moet meteen toeslaan in Oostenrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van