Formule 1

Mercedes met motorupgrade aan de start in Oostenrijk

02 juli 2020 13:42 Aangepast: 02 juli 2020 13:46
Het Mercedes-motorhome in de paddock in Oostenrijk

In navolging van Honda heeft ook Mercedes een vernieuwde krachtbron meegenomen naar Spielberg, waar dit weekend de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen wordt verreden. De motorleverancier hoopt met de vernieuwde versie de problemen die het tijdens de wintertests ervaarde verholpen te hebben.

Omdat de Grand Prix van Australië eerder dit jaar niet doorging kunnen de motorleveranciers dit weekend in Oostenrijk verbeterde motoren inzetten als de eerste krachtbron van het seizoen. Zo zullen Red Bull en Alpha Tauri dit weekend gaan rijden met de verbeterde Honda-krachtbron die eigenlijk als tweede motor voor 2020 in de planning stond.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Honda neemt verbeterde krachtbron mee naar Oostenrijk

Betere betrouwbaarheid

Ook Mercedes heeft bekendgemaakt dat het dit weekend gaat rijden met een verbeterde versie, al is deze upgrade vooral gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid.

Mercedes had afgelopen winter al flinke stappen gezet wat betreft de hoeveelheid vermogen en koeling van de krachtbron, al leidde dat eerder dit jaar in Barcelona wel tot de nodige problemen tijdens de wintertests. In zes dagen tijd gaven maar liefst drie Mercedes-motoren de geest, niet alleen bij het fabrieksteam zelf maar ook bij klantenteam Williams.

Tijdens de coronabreak heeft Mercedes hard gewerkt aan het verbeteren van de betrouwbaarheid, waardoor het dit weekend in Oostenrijk kan gaan rijden met een verbeterde krachtbron.

Geen upgrade voor Ferrari

Voor zover bekend hebben Ferrari en Renault geen grote motorupgrades meegenomen naar Spielberg. Wel maakte Ferrari eerder deze week al bekend dat het na de teleurstellend verlopen wintertests een heel nieuwe richting in is geslagen wat betreft de ontwikkeling van de SF1000. De eerste resultaten daarvan zullen echter pas over twee weken in Hongarije worden geïntroduceerd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ferrari slaat geheel nieuwe weg in met ontwikkeling SF1000

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van