Indy 500

In deze kleuren rijdt Alonso in augustus de Indy 500

30 juni 2020 16:23 Aangepast: 30 juni 2020 16:29

Fernando Alonso neemt dit jaar met een overwegend witte auto deel aan de Indianapolis 500. De livery van de #66 Chevrolet is vandaag voor het eerst aan het publiek getoond.

Alonso maakte in 2017 zijn debuut in de Amerikaanse autosportklassieker met het team van Andretti. De Spanjaard maakte veel indruk tijdens zijn ovaldebuut en reed zelfs nog even aan de leiding, totdat de Honda-krachtbron achterin de auto vroegtijdig de geest gaf.

Vorig jaar keerde Alonso met McLaren terug naar 'The Brickyard', maar door een opeenstapeling van blunders slaagde de Spanjaard er niet eens in om zich te kwalificeren voor te race.

Arrow McLaren SP

In augustus onderneemt Alonso een nieuwe poging om zijn jacht op The Triple Crown compleet te maken (het winnen van de GP van Monaco, de 24u van Le Mans en de Indy 500). De tweevoudig F1-kampioen gaat daarvoor opnieuw de samenwerking aan met McLaren, dat eind vorig jaar de krachten bundelde met Schmidt Peterson Motorsports en dit jaar als Arrow McLaren SP uitkomt in de IndyCar Series.

Alonso krijgt voor de Indy 500 een derde bolide van McLaren SP tot zijn beschikking. De overige twee bolides worden bestuurd door Patricio O'Ward en Oliver Askew, de twee jongelingen die het hele IndyCar-seizoen voor hun rekening gaan nemen. In tegenstelling tot zijn vorige twee pogingen zal de auto van Alonso dit jaar niet oranje, maar overwegend witgekleurd zijn dankzij hoofdsponsor Ruoff Mortgage.

De 104e Indianapolis 500 wordt verreden op zondag 23 augustus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van