Formule 1

Honda neemt verbeterde krachtbron mee naar Oostenrijk

30 juni 2020 15:31 Aangepast: 30 juni 2020 15:37
Alexander Albon in actie met de RB16

Goed nieuws voor Red Bull-coureurs Max Verstappen en Alexander Albon: motorleverancier Honda neemt dit weekend de verbeterde krachtbron mee naar de Red Bull Ring voor de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Hoewel er de afgelopen maanden tal van races zijn afgelast vanwege de coronacrisis, hebben de Formule 1-teams achter de schermen niet stilgezeten. Zo hebben vrijwel alle teams dit weekend een flink aantal verbeteringen op de auto ten opzichte van de bolides waarmee ze in maart zouden gaan racen in Australië. Ook onder het bodywork zullen er de nodige verbeteringen worden doorgevoerd. Zo neemt Honda voor de teams van Red Bull en Alpha Tauri een verbeterde krachtbron mee naar Spielberg.

"We hebben een motorupgrade bij ons", bevestigt Red Bull-teambaas Christian Horner, die vertelt dat de verbetering al een tijdje op de planning stond: "Het zou eigenlijk de tweede motor van het seizoen worden, maar het wordt nu dus de eerste."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen: alles doen om wereldkampioen te worden

"Op alle punten van de auto is ontzettend veel werk gestopt. Het was echt een race tegen de klok om alle upgrades op de auto te krijgen sinds de heropening van de fabriek, begin juni."

Krachtsverhoudingen gewijzigd?

De nieuwe Honda-krachtbron zou eigenlijk voor het eerst gebruikt gaan worden tijdens de Grand Prix van Canada, maar de introductie ervan is logischerwijs dus opgeschoven naar dit weekend. Ook andere upgrades die al op de planning stonden worden dit weekend geïntroduceerd. Ook Mercedes en Ferrari brengen flink wat verbeteringen mee naar de Red Bull Ring. De grote vraag dit weekend is dan ook in hoeverre de onderlinge verhoudingen ten opzichte van de wintertests eerder dit jaar zijn veranderd.

"We weten niet echt waar we staan," geeft Horner toe. "Sinds de wintertests zou de auto natuurlijk zijn ontwikkeld. Voor de eerste Europese races in Zandvoort en Barcelona hadden we upgrades gepland, waarna er ook in Montréal nog verbeteringen zouden volgen. Al die updates – samen met wat we tijdens de shutdown nog geleerd hebben – zijn nu toegepast op de auto. Over de hele auto hebben we wat veranderingen doorgevoerd, iets wat de andere topteams ongetwijfeld ook hebben gedaan."

Filmdag

Red Bull probeerde de updates eerder deze week al even uit op het circuit van Silverstone, waar Alexander Albon als onderdeel van een zogenaamde filmdag maximaal 100 kilometer mocht afleggen met de RB16. De teams van Mercedes en Ferrari kozen ervoor om wat meer kilometers af te leggen, maar dan zonder upgrades en met een twee jaar oude bolide.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Vettel en Leclerc testen met Ferrari op Mugello

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van