formule1

Verstappen: alles doen om wereldkampioen te worden

30 juni 2020 13:17 Aangepast: 30 juni 2020 15:42

Hij heeft er meer dan een half jaar op moeten wachten, maar Max Verstappen kan dit weekend eindelijk beginnen aan zijn jacht op de Formule 1-wereldtitel. De Nederlander ziet het team van Mercedes nog altijd als de favoriet, maar is klaar om het gevecht aan te gaan.

Het startpunt van het nieuwe F1-seizoen ligt dit weekend op de Red Bull Ring, het thuiscircuit van Red Bull waar Max Verstappen de afgelopen twee jaar al de zege wist te pakken. Op papier lijkt het de ideale plek voor de Limburger om zijn jacht op de titel te beginnen, maar zelf durft Verstappen nog niet te zeggen of hij daadwerkelijk voor het wereldkampioenschap kan gaan vechten dit jaar: "Ik hoop het, maar het is zo moeilijk te voorspellen", blikt de Nederlander vooruit. "Eén ding weet ik zeker: we gaan er alles aan doen om ervoor te vechten."

'Mercedes nog steeds het te kloppen team'

Om dit jaar de titel te kunnen pakken zal Verstappen onder andere af moeten zien te rekenen met de coureurs van Mercedes, dat de afgelopen zes jaar zowel de constructeurs- als de rijderstitel mee naar huis wist te nemen: "Mercedes is nog steeds het te kloppen team," erkent Verstappen. "Zij domineren de sport al zo lang. Ze zijn nog steeds heel sterk en het zal moeilijk zijn om ze te verslaan, maar we hebben vorig jaar veel geleerd als team dus ik denk dat wij sterker zullen zijn. Ik ga natuurlijk proberen om het gat te dichten. Hopelijk kunnen we het ze dan moeilijk maken. Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging om ze te verslaan."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Race-overall Verstappen levert ruim 25.000 euro op voor strijd tegen corona

Topfit

Aan Verstappen zelf zal het in ieder geval niet liggen: de Nederlander heeft zich de voorbije maanden thuis in Monaco suf getraind: 'Mijn training in de aanloop naar een race was nog nooit zo goed omdat ik zoveel vrije tijd had. Ik voel me nu dan ook nog beter in vorm dan toen ik naar Australië vertrok."

Hoe het met de conditie van de RB16 is gesteld zal ook snel duidelijk worden: "Het is een hele tijd geleden dat ik met de auto heb gereden. Hij voelde eerder goed aan, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik wil altijd meer. Het team heeft in ieder geval niet stilgezeten en er zullen wat upgrades op de auto zitten, maar dat geldt voor alle teams. Het is afwachten hoe iedereen ervoor staat, daarnaast kunnen de weersomstandigheden nog van invloed zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Honda neemt verbeterde krachtbron mee naar Oostenrijk

'Het wordt weer een zware strijd'

Vorig jaar werd de Oostenrijkse GP verreden op een snikhete zonovergoten Red Bull Ring, wat het team van Mercedes flink parten speelde. Dit jaar zijn de weersverwachtingen echter een stuk wisselvalliger: "Vorig jaar was het erg warm en wisten wij goed om te gaan met het koelen van de motor, dus ik verwacht dit jaar zeker geen makkelijke zege. Mercedes zal sterk zijn en wie weet hoe Ferrari voor de dag komt. Het wordt weer een zware strijd, maar ik ga mijn best doen om te winnen."

Verstappen begint vrijdag om 11.00 uur aan de eerste vrije training voor de Oostenrijkse GP. De race start zondagmiddag om 15.10 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Vooruitblik: Verstappen moet meteen toeslaan in Oostenrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van