Formule 1

Sirotkin ook in 2020 F1-reserve bij Renault

30 juni 2020 12:56 Aangepast: 30 juni 2020 13:01

Sergey Sirotkin zal ook dit jaar als de officiële reserverijder fungeren bij het formule 1-team van Renault. Zo heeft de Franse renstal dinsdag bekendgemaakt.

Sirotkin reed in 2018 één seizoen in de Formule 1 in dienst van Williams, maar moest aan het einde van het jaar alweer plaatsmaken bij de Britse renstal. Sindsdien heeft de Rus als reserverijder weer onderdak gevonden bij Renault, het team waar hij in 2017 ook al de reserverijder was.

Dit jaar zal Sirotkin opnieuw als Renault-reserve afreizen naar de Formule 1-circuits. De 24-jarige Rus is dinsdag bevestigd door het team uit Enstone. "Het is geweldig om weer terug te zijn bij Renault als reserverijder" aldus Sirotkin. "Ik ken het team al goed en begrijp het belang van de teams om over een coureur te beschikken die klaar staat om snel in te stappen zodra het moet, zeker gezien de huidige situatie in de wereld."

Belang van reserverijders vergroot door corona

Ook teambaas Cyril Abiteboul onderstreept het belang van de reserverijders dit seizoen, aangezien een vaste rijder dit jaar zomaar opeens buitenspel kan komen te staan in het geval van een positieve coronatest: "Ik ben blij dat we Sergey weer welkom kunnen heten binnen ons team. Zeker gezien de huidige omstandigheden moeten we voor alle mogelijke situaties een plan klaar hebben liggen. We kennen Sergey goed en hij kent het team, dus we kijken er naar uit om hem dit weekend in Oostenrijk te verwelkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes deelt Formule 1-reserves met McLaren en Racing Point

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van