Kaartverkoop stilgelegd

Beperkt aantal toeschouwers welkom bij 24 uur van Le Mans

30 juni 2020 11:27 Aangepast: 30 juni 2020 11:30

De Automobile Club de l'Ouest heeft vandaag bekendgemaakt dat er gewoon toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de 24 uur van Le Mans in augustus. Wel is de kaartverkoop voor de 88e editie van de Franse autosportklassieker voorlopig stopgezet.

Vanwege de coronacrisis werd de 24 uur van Le Mans eerder al verplaatst naar het weekend van 19 en 20 september. Dinsdag maakte organisator ACO bekend dat de kaartverkoop voor de 2020-editie is stilgelegd, maar dat fans die reeds een kaartje hebben aangeschaft gewoon welkom zullen zijn op het Circuit de La Sarthe.

Het is onbekend hoeveel kaarten er reeds zijn verkocht voor de 88e 24 uur van Le Mans. Vorig jaar waren er nog 252.000 fans van over de hele wereld aanwezig bij de legendarische autosportklassieker.

'Solidariteit en verantwoordelijkheid'

"Solidariteit en verantwoordelijkheid zullen dit jaar heel belangrijk zijn", aldus ACO-president Pierre Fillon. "Verantwoordelijkheid is echter een van onze grondbeginselen, dus we zijn er zeker van dat onze trouwe fans ons standpunt zullen begrijpen en ons besluit zullen steunen."

"We zullen dit jaar geen recordaantal bezoekers trekken, maar de magie van deze race blijft intact en de fans – op het circuit of van een afstandje – blijven van wereldniveau."

Ingekort tijdschema

Eerder maakte de ACO al een ingekort tijdschema bekend voor de 88e editie van de 24 uur van Le Mans. De eerste trainingssessie gaat op donderdagochtend 17 september van start.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

ACO onthult gewijzigd tijdschema voor 24u van Le Mans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van