Formule 1

Hamilton 'bedroefd en teleurgesteld' na opmerkingen Ecclestone

27 juni 2020 01:06 Aangepast: 27 juni 2020 16:44

Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft de "onwetende" uitspraken over racisme van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone veroordeeld. Eerder nam de organisatie achter de belangrijkste raceklasse in een verklaring al afstand van uitspraken van de 89-jarige Brit, die in een interview had gezegd dat zwarte mensen zich vaker schuldig maken aan racisme dan witte mensen.

Zesvoudig wereldkampioen Hamilton, die een commissie heeft opgezet om de autosport te helpen meer jongeren met een zwarte achtergrond aan zich te binden, zei dat de "onwetende en ongeschoolde" opmerkingen van Ecclestone "precies" benadrukten "wat er mis is."

"Ik weet niet eens waar ik moet beginnen"

'Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met deze," reageerde Hamilton via Instagram op de uitspraken van Ecclestone. "Dit soort uitspraken maken me zo bedroefd en teleurgesteld."

"Het is nu volkomen logisch dat er niets is gezegd of gedaan om onze sport diverser te maken. Of om het racistische misbruik dat ik tijdens mijn carrière ben tegengekomen aan te pakken. Als iemand die de sport decennia lang heeft geleid, zo'n gebrek aan begrip heeft van de diepgewortelde problemen waar wij als zwarte mensen dagelijks mee te maken hebben, hoe kunnen we dan verwachten dat alle mensen die onder hem werken dat wel begrijpen. Het begint bij de top."

F1-organisatie distantieert zich van Ecclestone

De Formule 1 nam eerder al afstand van de uitspraken van Ecclestone en benadrukte dat de voormalig F1-supremo sinds zijn afscheid in 2017 geen enkele rol meer speelt in de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 neemt afstand van omstreden racisme-uitspraak Ecclestone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van