Formule 1

Formule 1-baas Carey stopt 1 miljoen dollar in diversiteitsfonds

25 juni 2020 15:18 Aangepast: 25 juni 2020 15:23

Formule 1 CEO Chase Carey zal uit eigen zak een miljoen dollar doneren aan het fonds dat er primair op gericht is om minderheden te helpen aan een carrière in de Formule 1. De koningsklasse van de autosport heeft vandaag meer bekendgemaakt over de plannen van het diversiteitsfonds.

De Formule 1 lanceerde eerder deze week de #WeRaceAsOne-campagne, die onder andere aandacht vraagt voor meer diversiteit in de sport. Als onderdeel van de campagne is er ook een fonds opgericht, dat volgens de Formule 1 'primair, maar niet exclusief' is bestemd om minderheden een toegang te geven tot een carrière in de autosport. Denk daarbij aan het ondersteunen van jong talent in de karts, maar ook aan het creëren van stageplaatsen of educatieve middelen voor minderheden die zonder het fonds niet in aanmerking zouden komen voor een toekomst in de sport.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen krijgt regenboog op Formule 1-bolide

De stichting gaat ook samenwerken met een werkgroep, die aan de hand van gesprekken met teams, coureurs en externe deskundigen op het gebied van diversiteit zal onderzoeken wat er verbeterd kan worden in de Formule 1 om de diversiteit te vergroten.

'We moeten en willen meer doen'

De stichting heeft alvast een financieel duwtje in de rug gekregen van Formule 1-topman Chase Carey, die uit eigen zak een miljoen dollar heeft gedoneerd aan het fonds: "We erkennen dat de sport meer divers en inclusief moet zijn, We hebben vorig jaar al een strategie uitgezet om onze positie daarin te verbeteren, maar we moeten en willen meer doen", aldus de Amerikaan. "We zullen dan ook een werkgroep oprichten die gaat luisteren en zorg zal dragen voor het feit dat de juiste stappen worden genomen om de diversiteit in de Formule 1 toe te laten nemen. We willen er zeker van zijn dat we mensen van welke afkomst dan ook de beste kans kunnen geven om te werken in de Formule 1, ongeacht hun geslacht, geloof, geaardheid of fysieke mogelijkheden."

Het gulle gebaar van Carey is slechts de start van de campagne om fondsen te werven. Zo maakte de Formule 1 dinsdag bijvoorbeeld al bekend dat fans dit seizoen voor elke race een vierkantje op de finishvlag kunnen kopen, waarmee elke race ruim 12.000 euro kan worden opgehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 verkoopt vierkantjes op finishvlag voor het goede doel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van