Formule 1

Verstappen moet testdag op Silverstone noodgedwongen missen

25 juni 2020 13:33 Aangepast: 25 juni 2020 13:45

Max Verstappen zal pas tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk weer achter het stuur kunnen klimmen van zijn Formule 1-auto. Het team van Red Bull organiseert vandaag een testdag op het circuit van Silverstone, maar vanwege het Britse coronabeleid kan de Limburger daar niet bij aanwezig zijn.

Net als het merendeel van de overige teams heeft ook Red Bull ervoor gekozen om kort voor de start van het seizoen een testdag te organiseren. Het team kan zo alvast leren omgaan met het nieuwe coronaprotocol, terwijl ook de coureur zo weer even kan wennen aan de snelheid van een Formule 1-auto. In tegenstelling tot de overige teams laat het team van Red Bull slechts één rijder in actie komen vandaag: Alexander Albon neemt vandaag in zijn eentje de test voor zijn rekening.

Verstappen nog in Monaco

Max Verstappen zal de test op Silverstone moeten overslaan, aangezien er in Groot-Brittannië nog altijd een verplichte quarantaineperiode van 14 dagen van kracht is voor reizigers uit het buitenland. Aangezien Verstappen in Monaco woont had de Nederlander in dat geval al begin juni af moeten reizen naar Groot-Brittannië. Het houdt tevens in dat de 22-jarige coureur ook geen bezoek kan brengen aan de Red Bull-fabriek in Milton-Keynes, voordat het seizoen volgende week van start gaat in Oostenrijk.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen: 'Heb bijna alles gezien op Netflix'

Beperkt aantal testkilometers

Verstappen liet eerder al weten dat hij toch al niet veel waarde hecht aan een testsessie voor de start van het seizoen. Daarnaast zal hij vandaag niet veel testkilometers mislopen. De teams mogen namelijk alleen maar uitgebreid testen met een auto van minimaal twee jaar oud, wat in het geval van Red Bull geen optie is aangezien de renstal twee jaar geleden nog gebruikmaakte van Renault-motoren.

De test op Silverstone vandaag is dan ook met de 2020-auto in het kader van een zogenaamde filmdag. De teams krijgen elk jaar twee van zulke filmdagen tot hun beschikking waarop zij wel met hun huidige auto kunnen rijden maar maximaal 100 kilometer mogen afleggen. Red Bull heeft met de test op Silverstone alle filmdagen voor dit seizoen opgebruikt, aangezien het team voor aanvang van de eerste wintertest in Barcelona eerder dit jaar ook al een dergelijke filmdag organiseerde op Silverstone. Destijds zat Verstappen wel achter het stuur.

Ferrari en Mercedes wel uitgebreid in actie

Red Bull is het enige topteam dat voorafgaande aan de start van het seizoen met de 2020-auto meters heeft gemaakt. Het team van Mercedes testte onlangs al twee dagen met een twee jaar oude auto op Silverstone met zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton achter het stuur. Ferrari kwam eerder deze week met de 2018-auto in actie op Mugello, waar Sebastian Vettel en Charles Leclerc elk een dagdeel voor hun rekening namen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Vettel en Leclerc testen met Ferrari op Mugello

Net als Verstappen liep ook het team van Renault onlangs al tegen de Britse quarantainemaatregelen op, omdat een deel van het team in het Britse Enstone is gevestigd, maar de motorafdeling opereert vanuit Frankrijk. De Franse renstal besloot vervolgens uit te wijken naar de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar zowel Daniel Ricciardo als Esteban Ocon in actie kwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Marko niet blij met F1-test Renault op Red Bull Ring

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van