Formule 1

Voormalig Williams-sponsor Rokit op weg naar nieuwe deal met Mercedes

24 juni 2020 13:52 Aangepast: 24 juni 2020 14:32

Een opmerkelijke transfer in de Formule 1: de logo's van voormalig Williams-sponsor Rokit lijken volgende week in Oostenrijk te verschijnen op de bolides van Mercedes. Volgens diverse bronnen zijn beide partijen dicht bij een nieuwe sponsorovereenkomst.

De Rokit Group sloot begin vorig jaar een sponsordeal met het team van Williams, die eind vorig jaar werd verlengd tot eind 2023. Vorige maand werd er door Williams zelf echter plots een punt gezet achter de overeenkomst omdat het bedrijf niet zou hebben voldaan aan de sponsorverplichtingen, waar jaarlijks zo'n $25 miljoen mee gemoeid zou zijn. Tegelijkertijd liet het financieel in zwaar weer verkerende Williams ook weten dat het openstaat voor geïnteresseerde investeerders.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Williams zet F1-team in de etalage na afhaken sponsor

Ondanks de breuk met Williams lijkt het erop dat de logo's van Rokit volgende week toch te zien zullen op Formule 1-bolides, maar dan op die van Mercedes. De motorleverancier van Williams zou dichtbij een sponsorovereenkomst zijn met het bedrijf, dat naast de productie van smartphones ook onder andere actief is in de drankindustrie.met dochteronderneming ABK.

Williams reageert geschokt

Het team van Mercedes wil niet reageren op de mogelijke sponsorovereenkomst met Rokit, dat ook gesprekken zou hebben gevoerd met de teams van Ferrari, Haas en Racing Point. Bij het team van Williams zijn ze in elk geval niet blij met de gang van zaken: "We zijn geschokt dat een team waarmee we al een langlopende samenwerking hebben een deal heeft gesloten met Rokit", laat een anonieme bron bij Williams weten aan Racefans. "Zeker gezien het feit dat het alom bekend is wat er is gebeurd."

Williams overweegt nog juridische stappen te nemen tegen Rokit, dat ook nog andere lopende sponsorovereenkomsten heeft lopen in de autosport. Zo is het bedrijf ook titelsponsor van het Formule E-team van Venturi en hoofdsponsor van de W Series, de raceklasse voor vrouwen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van