Formule 1

Vettel en Leclerc testen met Ferrari op Mugello

23 juni 2020 19:27 Aangepast: 23 juni 2020 19:44

Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben dinsdag voor het eerst in maanden weer eens flink wat testkilometers kunnen maken met een Formule 1-auto. Op het circuit van Mugello kwamen beide Ferrari-rijders elk een dagdeel in actie met de Ferrari SF71-H uit 2018.

Net als onder andere de teams van Mercedes en Renault besluit ook Ferrari deze week een privétest te organiseren voorafgaande aan de eerste race in Oostenrijk volgende week. Daarmee laat het team de monteurs alvast kennismaken met de nieuwe coronaprotocollen, terwijl de coureurs weer even kunnen wennen aan de snelheid van een Formule 1-auto.

Omdat de teams niet mogen testen met hun huidige bolides heeft Ferrari de SF71-H uit 2018 van stal gehaald en meegenomen naar het circuit van Mugello. Sebastian Vettel nam daarmee dinsdag de ochtendsessie voor zijn rekening. Teamgenoot Charles Leclerc kroop na de lunch achter het stuur. Laatstgenoemde reed vorige week ook al een rondje met de nieuwste Ferrari SF1000 door de straten van Maranello om te vieren dat de Scuderia na de coronabreak het werk weer heeft hervat.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Leclerc wekt inwoners Maranello met historisch rondje

De testsessie op Mugello komt Vettel en Leclerc later dit seizoen mogelijk nog van pas. Het Italiaanse circuit – dat eigendom is van Ferrari – wordt namelijk genoemd als mogelijke locatie voor een Grand Prix in september. De burgemeester van het nabijgelegen Florence liet vorige week al weten dat het 'zo goed als zeker' is dat de Formule 1 dit jaar voor het eerst in de historie gaat racen op het circuit van Mugello. In dat geval zou Ferrari haar duizendste race in de Formule 1 op eigen bodem rijden.

'F1 op Mugello zou geweldig zijn'

Sebastian Vettel zegt de plannen voor een F1-race op Mugello in elk geval toe te juichen: "Het voelde geweldig om na zo'n lange tijd weer terug in de auto te zitten," vertelde de Duitser na afloop. "Zeker op een circuit als dit voelde het echt ongelofelijk. Mugello is een van de favoriete circuits van alle coureurs, dus het zou geweldig zijn mochten we hier later dit seizoen gaan racen. Al helemaal natuurlijk als er fans op de tribunes zouden mogen zitten."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1-race op Mugello dit jaar 'zo goed als zeker'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van