Formule 1

Formule 1 verkoopt vierkantjes op finishvlag voor het goede doel

23 juni 2020 18:48 Aangepast: 23 juni 2020 18:56

De Formule 1 heeft een nieuw initiatief gelanceerd waarmee fans hun eigen vierkantje op de zwart/wit geblokte finishvlag kunnen kopen. Met de verkoop wil de sport geld inzamelen voor het goede doel.

Fans kunnen voortaan voor £199.99 (ruim 220 euro) hun eigen vierkantje kopen op de finishvlag die aan het einde van een Formule 1-race zal worden gezwaaid. Voor die prijs zal de naam van de koper worden geprint op het gekochte vierkantje, waarna het stukje stof in kwestie achteraf ingelijst zal worden opgestuurd met daarbij ook een foto van de desbetreffende vlag en een hologram als echtheidscertificaat.

Het ingelijste stukje vlag Het ingelijste stukje vlag

Voor elke Grand Prix zullen er 56 vierkantjes op de vlag in de verkoop gaan. De overige 24 vakjes worden beschikbaar gesteld aan de promoter van de race, die de overgebleven blokjes zelf mag verdelen onder fans of eventuele gasten. Fans zullen overigens niet zelf kunnen kiezen op welke vlakje van de vlag hun naam geprint zal worden.

Goede doel

Met het initiatief wil de Formule 1 elke race ruim 11.000 pond ophalen voor het goede doel. Het maakt deel uit van het maandag aangekondigde 'We Race as One' initiatief, waarmee de sport racisme en ongelijkheid wil tegengaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen krijgt regenboog op Formule 1-bolide

De Formule 1 lijkt met het finishvlag-initiatief inspiratie te hebben opgedaan bij Jan Lammers, die in het verleden zijn Le Mans- en Dakar-deelnames al financierde door de zwart/witte blokken op zijn auto's te verkopen aan sponsoren.

Fans kunnen twee tot drie weken voor iedere race hun eigen vierkantje op een vlag kopen via deze website.

Jan Lammers in actie met de geblokte Racing for Holland-bolide Jan Lammers in actie met de geblokte Racing for Holland-bolide

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van