Coronacrisis

Team De Rooy in flink afgeslankte vorm verder

22 juni 2020 12:53 Aangepast: 22 juni 2020 13:03

Team De Rooy wordt hard geraakt door de coronacrisis. De renstal moet de plannen voor de aankomende rally's drastisch bijstellen, terwijl kopman Gerard de Rooy zelf voorlopig al helemaal niet achter het stuur zal kruipen van een rallytruck.

Vanwege de coronacrisis stond een groot deel van het wagenpark van De Rooy's transportbedrijf de voorbije maanden stil, waardoor er bij De Rooy Holding flink bezuinigd moet worden op de uitgaven. Ook het Dakar-team wordt niet gespaard, zo is vandaag bekendgemaakt.

Plannen drastisch bijgesteld

"De coronacrisis komt hard binnen, zowel bij ons bedrijf als bij onze partners", zegt Gerard de Rooy. "Het dwingt ons de plannen voor de nabije toekomst drastisch bij te stellen. Onder normale omstandigheden hadden we gewoon met vijf trucks aan de start gestaan van Dakar 2021. Maar de coronacrisis zorgt voor zoveel onzekerheid – niet alleen wat de evenementen betreft, ook zakelijk en financieel – dat we prioriteiten moeten stellen en beslissingen moeten nemen."

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nieuwe route en extra veiligheidsmaatregelen voor Dakar 2021

Als gevolg zal Gerard de Rooy zelf voorlopig niet gaan deelnemen aan rally's, schroeft De Rooy Holding de sponsoring terug en zullen drie van de vijf rallytrucks te koop worden aangeboden. Team De Rooy kan voor die trucks wel service en onderhoud blijven bieden, evenals ondersteuning in de organisatie voor deelname aan rally's zoals de Morocco Desert Challenge en de Dakar Rally. De aankopende partij kan indien wenselijk echter ook de service zelf gaan doen. "Er zijn diverse constructies mogelijk. Alles is bespreekbaar."

'Team De Rooy houdt niet op te bestaan'

Ondanks het feit dat Team De Rooy flink moet bezuinigen, blijft het team wel gewoon bestaan: "Twee nieuwe Powerstars houden we zelf", vervolgt De Rooy. "Die komen beschikbaar voor huur of lease, zoals de afgelopen jaren ook al het geval was. Daarmee kan Team De Rooy in afgeslankte vorm meedoen aan rally's. We zijn daarover in gesprek met een aantal coureurs. Door deze trucks zelf te houden, blijven ook de mogelijkheden voor de toekomst open. Team De Rooy houdt niet op te bestaan."

Ook blijft Gerard de Rooy zelf achter de schermen gewoon actief in de rallysport. Een rol die hij afgelopen januari ook al vervulde in de Dakar Rally, toen hij vanwege een rugblessure ook al aan de kant moest blijven staan: "Ik wil wel graag actief blijven in de organisatie en ondersteuning. Ikzelf en het team hebben veel kennis en ervaring en die willen we niet verloren laten gaan."

De motorblokken van de trucks blijven wel in eigendom van Team De Rooy en worden geleased aan de nieuwe partij. Onlangs werd in een dergelijke constructie al een Powerstar verkocht aan het Firemen Dakar Team van Richard de Groot.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Firemen Dakarteam met IVECO naar Dakar 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van