Formule 1

Vettel en Leclerc testen volgende week op Mugello

19 juni 2020 20:06 Aangepast: 19 juni 2020 20:14

In navolging van onder andere Mercedes, Racing Point en Renault zal ook het team van Ferrari voor de start van het F1-seizoen nog een privétest organiseren. Sebastian Vettel en Charles Leclerc zullen volgende week in actie komen op het circuit van Mugello.

Ter voorbereiding op de start van het seizoen heeft een aantal teams al de kans gegrepen om voor de races op de Red Bull Ring nog even een privétest te organiseren. Daarmee kunnen de monteurs alvast wennen aan alle coronaprotocollen, terwijl de coureurs na maanden van stilzitten weer kunnen wennen aan het echte gevoel.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes oefent coronamaatregelen met F1-test op Silverstone

Van Ferrari was al langer bekend dat ook zij een dergelijke test zouden organiseren, maar details ontbraken nog. Vandaag is bekend geworden dat het team Sebastian Vettel en Charles Leclerc volgende week elk een dag laat testen op het circuit van Mugello.

Ferrari zou aanvankelijk gaan testen op het circuit van Fiorano, maar de renstal lijkt van dat plan te zijn afgeweken nu ook Mugello in de race is voor een plekje op de aangepaste F1-kalender voor 2020. Beide Italiaanse circuits zijn overigens eigendom van Ferrari.

2018-auto

Charles Leclerc kroop eerder deze week al in Ferrari's F1-auto van 2020 voor een symbolisch rondje Maranello, dat de Monegask vanuit de Ferrari-fabriek naar het circuit van Fiorano voerde. In Mugello zullen beide Ferrari-coureurs gaan testen met de auto van 2018, aangezien het volgens de huidige reglementen niet is toegestaan om uitgebreid met de huidige auto te gaan testen buiten de officiële collectieve testdagen om.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Leclerc wekt inwoners Maranello met historisch rondje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore