Formule 1

Leclerc wekt inwoners Maranello met historisch rondje

18 juni 2020 10:49 Aangepast: 18 juni 2020 11:13

De inwoners van het Italiaanse Maranello hadden vanochtend een bijzondere wekker: Charles Leclerc trakteerde de inwoners in alle vroegte op het V6-geluid van Ferrari's SF1000, waarmee de renstal het startsignaal van het Formule 1-seizoen markeerde.

Na een onderbreking van 110 dagen sinds de laatste testdag in Barcelona werd de krachtbron van de nieuwe Ferrari-bolide donderdagochtend weer opgestart door de Ferrari-monteurs. Het markeerde het eindsignaal van een lange periode van stilte door het coronavirus, dat vooral in Italië hard heeft toegeslagen.

Historische ronde door Maranello

Ferrari besloot het moment aan te grijpen voor een speciaal rondje door Maranello. Met Charles Leclerc achter het stuur vertrok de SF1000 om 06.30 uur vanuit de historische Ferrari-fabriek, waarna hij naar buiten reed door dezelfde poort waar Enzo Ferrari op 12 maart 1947 de allereerste Ferrari – de 125 S – door naar buiten stuurde.

Na vertrek uit de historische fabriek reed Leclerc onder andere langs de plek waar sinds 2015 alle F1-bolides van Ferrari worden ontworpen en gebouwd, om vervolgens koers te zetten richting het museum van Maranello, de plek waar een aantal iconische Ferrari's staan tentoongesteld. De route van Leclerc eindigde op het circuit van Fiorano, de plek waar sinds 1972 elke Ferrari zijn eerste testmeters maakt.

"Normaal ben ik niet zo van het vroeg opstaan"

"Normaal ben ik niet zo van het vroeg opstaan, maar vanochtend was daar een geweldige reden voor", sprak Leclerc, de eerste Ferrari-coureur in het moderne tijdperk die een F1-auto door de straten van Maranello mocht sturen. "Misschien heb ik een paar mensen wakker gemaakt, maar het gaf een geweldig gevoel om met de SF1000 door de straten van Maranello te rijden."

"Het voelde goed om weer achter het stuur te zitten, zeker op zo'n speciale route. Het voelde als thuiskomen en het was een leuke manier om aan te geven dat we klaar zijn om weer het circuit op te gaan. Ik kan niet wachten om met de SF1000 te gaan racen in Oostenrijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van