Formule 1

Directeur motorafdeling Mercedes verlaat Formule 1-team

15 juni 2020 17:07 Aangepast: 15 juni 2020 17:12

Andy Cowell, een van de sleutelfiguren achter het succes van de Formule 1-motor van Mercedes, neemt binnenkort afscheid van de renstal. Zo heeft het team vandaag bekendgemaakt.

Cowell was sinds 2004 werkzaam bij Mercedes en wordt als de architect beschouwd van de uiterst succesvolle motorafdeling van het Formule 1-team. Onder de hoede van Cowell werd de V6-turbo hybride-krachtbron gecreëerd waarmee Mercedes sinds 2014 de Formule 1 domineert en de afgelopen zes seizoenen wereldkampioen werd bij zowel de coureurs als de constructeurs.

Nieuwe uitdaging

De motorische afdeling van Mercedes zal dit jaar echter flink op de schop gaan. Cowell heeft het team in januari ingelicht dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het team zal gaan verlaten. De Brit blijft tot begin 2021 bij Mercedes, maar zijn rol als eindverantwoordelijke van de motorische afdeling zal volgende maand al worden overgenomen door Hywel Thomas, als onderdeel van een aantal andere wijzigingen in de top van het management.

"Ik heb alle vertrouwen in Hywel en de rest van het team voor een succesvolle toekomst van dit bedrijf", vertelt Cowell. "Het is een absolute eer geweest om voor Mercedes te mogen werken en dan vooral de zeven jaar als managing director van de High Performance Powertrains-afdeling. Ik wil iedereen bedanken voor de prachtige kansen en uitdagingen, met name Ola Kaellenius, die in 2006 de moed toonde om mij te steunen."

Gunstige timing

Hoewel het vertrek van Cowell een flinke aderlating zal zijn voor Mercedes is de timing van zijn vertrek relatief gunstig. De komende jaren wordt het ontwikkelen van motoren in de Formule 1 namelijk flink ingeperkt om de uitgaven omlaag te brengen en zal het motorreglement naar verwachting zelfs enkele jaren worden bevroren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van