24 uur van Le Mans

Team van Verstappen valt uit in virtuele 24 uur van Le Mans

14 juni 2020 02:49 Aangepast: 14 juni 2020 06:49
De #20 Oreca van Team Redline

De deelname van Max Verstappen aan de virtuele 24 uur van Le Mans is zondagochtend tot een vroegtijdig einde gekomen. Vanwege technische problemen moest het team van Redline midden in de nacht de handdoek in de ring gooien.

Vanwege het coronavirus is de voor dit weekend geplande 24 uur van Le Mans verplaatst naar september, maar de organisatie van de Franse autosportklassieker organiseert dit weekend wel een virtuele 24-uursrace op het Circuit de La Sarthe. In totaal nemen er tweehonderd coureurs – waaronder een aantal Formule 1-rijders en andere grote sterren – deel aan de race, verdeeld over 50 professionele teams. De virtuele editie van de Franse autosportklassieker is daarmee één van de grootste simraces aller tijden.

Ook Max Verstappen maakte dit weekend zijn opwachting in de virtuele 24 uur van Le Mans. De Nederlander verdedigde de kleuren van Team Redline, samen met landgenoot Atze Kerkhof, Formule 1-collega Lando Norris en simracer Greger Huttu. Het team kwam goed uit de startblokken en nam zelfs de leiding, totdat het in het begin van de nacht mis ging voor de auto met startnummer 20.

Verstappen crasht in leidende positie

Kort na middernacht sloeg het noodlot toe voor Verstappen. De Nederlander reed aan de leiding, maar crashte door technische problemen twee keer van de baan, waardoor hij een ronde achterstand opliep.

Tekst gaat verder onder de video

Game Over

Teamgenoot Atze Kerkhof nam na de crash het stuur over van zijn landgenoot en zette met de snelste ronde van de race tot op dat moment de achtervolging in, totdat het team voor de tweede keer getroffen werd door technische problemen. Deze keer bleken de problemen met de verbinding fataal, waardoor het team midden in de nacht de handdoek in de ring moest gooien en daarmee de eerste uitvaller werd van de race.

"Helaas ligt de #20 auto van Team Redline officieel uit de race", Twitterde het team om kwart over twee 's nachts. "Het was een goede run van 11 uur waarin we voor een groot deel aan de leiding hebben gereden. Volgende keer beter."

"Helaas hadden we de problemen van vandaag niet in eigen hand," reageerde Verstappen zelf. "Ik wil mijn teamgenoten en alle engineers achter de schermen bij Team Redline echter enorm bedanken."

Verstappen en Kerkhof waren lang niet de enige Nederlandse deelnemers aan de virtuele 24 uur van Le Mans. In totaal stonden 17 Nederlandse coureurs aan de start van de race. De wedstrijd duurt tot zondagmiddag 15.00 uur en is live te volgen via RTL 7 en de livestream op RTLGP.nl

Miniatuurvoorbeeld
Livestream

LIVE - De virtuele 24 uur van Le Mans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van