Dakar Rally

Oude tijden herleven in Dakar 2021 met Dakar Classic

11 juni 2020 18:23

De 2021-editie van de Dakar Rally krijgt een bijzonder retro-tintje: met de Dakar Classic brengt de Dakar Rally een hommage aan de pioniers van de legendarische woestijnrally.

Dakar-organisator ASO maakte vandaag de plannen voor Dakar 2021 bekend. Naast de nieuwe route en de bekendmaking van de nodige veiligheidsmaatregelen, onthulde wedstrijdleider David Castera ook de lancering van een nieuwe klasse: de Dakar Classic.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nieuwe route en extra veiligheidsmaatregelen voor Dakar 2021

Voertuigen voor bouwjaar 2000

In de Dakar Classic zullen alleen auto's en trucks die voor 2000 zijn gebouwd worden toegelaten. De deelnemers in deze klasse rijden dezelfde route als de reguliere Dakar-karavaan, maar dan op een speciaal uitgestippeld parcours parallel aan de route voor de overige deelnemers.

De focus in de Dakar Classic-klasse ligt niet zozeer op de snelheid, maar meer op het avontuur. Castera beschouwt de nieuwe klasse dan ook vooral als een eerbetoon aan de pioniers van de woestijnrally.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich vanaf volgende week inschrijven voor Dakar 2021, die op 3 januari van start zal gaan in Djedda. Na twaalf etappes zal de rally na een grote lus door Saudi-Arabië ook weer finishen in de havenstad.

Presentatie Dakar Classic

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van