Formule 1

Mercedes oefent coronamaatregelen met F1-test op Silverstone

09 juni 2020 19:12 Aangepast: 09 juni 2020 19:25
Beeld © Mercedes-AMG F1

Het Formule 1-team van Mercedes is vandaag voor het eerst sinds eind februari weer in actie gekomen op het circuit. Op het Britse circuit van Silverstone bereidde de renstal zich vandaag met Valtteri Bottas voor op de start van het Formule 1-seizoen.

Voorafgaand aan de seizoenstart op de Red Bull Ring begin juli zal Mercedes deze week een tweedaagse Formule 1-test afwerken op het circuit van Silverstone. Valtteri Bottas kwam vandaag in actie. Lewis Hamilton zal morgen het stuur overnemen van zijn Finse teamgenoot.

Met de tweedaagse F1-test traint Mercedes onder andere al op de nieuwe regels en maatregelen die komen kijken bij het racen in coronatijd. Zo is op foto's van de renstal zelf te zien hoe de monteurs mondkapjes en speciale handschoenen dragen, terwijl de monteur die Bottas in zijn cockpit vast snoert zelfs een scherm voor het gezicht draagt.

'We hebben veel geleerd'

"Vandaag was een zeer nuttige dag voor het team", blikte Bottas aan het einde van de dag terug. "Iedereen is er natuurlijk een flinke tijd tussenuit geweest en er zijn een hoop nieuwe maatregelen ingevoerd. Vanwege de gezondheid moeten we veilig omgaan met een aantal zaken, dus het is goed om dat alvast te kunnen oefenen. Ik denk dat we vandaag veel hebben geleerd. Hoe we de zaken zo efficiënt, maar ook zo veilig mogelijk kunnen aanpakken."

"Daarnaast was het natuurlijk ook geweldig om weer terug in de auto te zitten. Ik kan niet wachten tot Oostenrijk."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Met deze vijf hoofdregels wil de Formule 1 weer veilig gaan racen

De Formule 1-teams zullen zich volgende maand aan strikte regels moeten houden zodra er weer geracet gaat worden. Zo wordt onderling contact tot het minimum beperkt, mag een team alleen het hoognodige personeel meenemen naar het circuit en zal er vooraf en tijdens het raceweekend regelmatig getest worden op het coronavirus.

Red Bull lijkt test te kunnen vergeten

Het team van Mercedes test in Silverstone met een Mercedes W09 uit 2018, aangezien het testen met de huidige bolides is verboden. Ook het team van Ferrari zal deze week een dergelijke test organiseren. Het team van Red Bull daarentegen lijkt een testsessie te kunnen vergeten, aangezien de Oostenrijkse renstal alleen kilometers mag maken met een verouderde bolide die nog wordt aangedreven door een Renault-motor, terwijl het team sinds 2019 samenwerkt met Honda als motorleverancier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van