Skypen met

Skypen met Catsburg: 'Vroeger was ik een vervelend mannetje'

09 juni 2020 12:32 Aangepast: 09 juni 2020 12:53

Hij racet voor Corvette, BMW en Hyundai, maar door de coronacrisis is ook Nick Catsburg momenteel even aangewezen op zijn eigen sim thuis. In gesprek met Allard Kalff vertelt hij hoe het is om te racen in zowel de toerwagens als in de endurance-racerij, vertelt hij over de risico's van het simracen en waarom hij vroeger eigenlijk best een vervelend mannetje was...

Catsburg zou dit jaar onder andere de 24 uur van Le Mans gaan rijden voor Corvette, maar vanwege de coronacrisis zal de Amerikaanse autofabrikant dit jaar voor het eerst in 20 jaar niet aan de start verschijnen op het Franse Circuit de La Sarthe. Toch blijft er voor Catsburg nog genoeg op het programma staan zodra er weer geracet kan worden. De Nederlander is namelijk ook voor Hyundai actief in de FIA World Touring Car Cup, terwijl hij ook nog voor BMW de nodige endurance-races rijdt, waaronder de 24 uur op de Nürburgring.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Corvette ziet af van deelname aan 24 uur van Le Mans

Zolang er nog niet geracet kan worden houdt Catsburg zich thuis onder andere bezig op zijn eigen simulator, al is tijdens de coronacrisis al meerdere malen gebleken dat ook dat niet meer zonder risico's is. In gesprek met Allard Kalff geeft Catsburg onder andere zijn mening over het omstreden ontslag van 'valsspeler' Daniel Abt.

"Het kan bijna niet anders dan dat Audi van Abt af wilde"

Verder vertelt Catsburg ook over zijn liefde voor zowel het toerwagenracen als de lange-afstandsracerij en wat de verschillen zijn tussen het racen met de BMW en de nieuwe Corvette C8.R. Ook blikt hij terug op zijn beginjaren in de autosport, waarin hij zich niet altijd als de beste teamplayer gedroeg, maar de geleerde lessen tegenwoordig zelf goed kan toepassen in de praktijk.

Luister het hele gesprek met Catsburg via jouw favoriete podcast-app zoals Spotify of Apple Podcasts, of bekijk hieronder de video.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van