Formule 1

Duizendste Formule 1-race Ferrari in september mogelijk op Mugello

08 juni 2020 18:57 Aangepast: 08 juni 2020 19:14
F1-demo tijdens de Finali Mondiali op Mugello

Ferrari rijdt haar duizendste race in het wereldkampioenschap Formule 1 dit jaar mogelijk op eigen bodem. De organisatie van de koningsklasse heeft voorgesteld om in september te gaan racen op het Italiaanse circuit van Mugello.

Volgens het doorgaans goed ingelichte RaceFans hebben meerdere bronnen bevestigd dat de Formule 1 contact heeft opgenomen met Ferrari om in september te gaan racen op Mugello, dat eigendom is van de Italiaanse autofabrikant. De race zou een week na de Italiaanse Grand Prix op Monza moeten plaatsvinden, waarmee er na de double headers op de Red Bull Ring en Silverstone, dus ook twee achtereenvolgende Grand Prix-weekenden in Italië plaats zouden vinden.

Bijzondere mijlpaal

De Formule 1 heeft vooralsnog acht races bevestigd voor 2020, waarvan de race op Monza begin september de laatste is. Die race wordt voor Ferrari de 999e Grand Prix in de Formule 1. Met een daaropvolgende race op Mugello zou de Italiaanse renstal het bijzondere jubileum dus op eigen bodem kunnen vieren.

Het 5,2 kilometer lange circuit van Mugello heeft de vereiste Grade 1-licentie. De Formule 1 heeft nog nooit op het circuit geracet, maar kwam er in 2012 wel nog in actie tijdens een in-season test.

Eerder had ook het circuit van Imola zich al gemeld om een Grand Prix te organiseren, maar vanwege de huidige coronabeperkingen in die regio is een race aldaar niet mogelijk. Fiorano, het andere circuit van Ferrari, wordt alleen gebruikt voor testsessies.

Ferrari zou het voorstel van de Formule 1 positief hebben ontvangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van