Formule 1

Voormalig teambaas: Leclerc is een mix van Schumacher en Raikkonen

06 juni 2020 15:46 Aangepast: 06 juni 2020 15:52

Alfa Romeo-teammanager Beat Zehnder was erg onder de indruk van Charles Leclerc in de tijd dat de Monegask voor zijn team uitkwam in de Formule 1. Volgens zijn oud-teambaas beschikt de Ferrari-coureur over eigenschappen die ook wereldkampioenen Michael Schumacher en Kimi Raikkonen zo succesvol maakten.

Leclerc maakte in 2018 zijn Formule 1-debuut bij Alfa Romeo-Sauber. Als regerend Formule 2-kampioen reed de Monegask één seizoen voor de Zwitserse renstal, alvorens hij in 2019 meteen de overstap maakte naar het team van Ferrari. Inmiddels heeft Leclerc zijn eerste Grand Prix-zeges op zak en wordt hij gezien als de nieuwe grote man die de komende jaren voor successen moet gaan zorgen bij Ferrari, dat deze winter het contract met Leclerc verlengde tot eind 2024.

Alfa Romeo-teammanager Beat Zehnder begrijpt wel waarom Ferrari zoveel vertrouwen in de 22-jarige coureur heeft. In het jaar dat Leclerc bij Sauber reed had Zehnder al snel door dat hij te maken had met een speciaal talent.

'Ik heb nog nooit eerder een coureur als Charles gezien"

"Het was heel interessant om weer te werken met een jong talent", vertelt Zehnder in gesprek met Autosport. "Dat is niet nieuw voor Sauber, maar het was wel voor het eerst in lange tijd dat we weer een debutant, een heel speciale rijder met een speciale houding voor ons hadden rijden."

Volgens Zehnder is Leclerc uniek in zijn soort: 'Ik heb nog nooit eerder een coureur als Charles gezien. Ik heb altijd gezegd dat hij, in mijn ogen, qua pure snelheid als Kimi Raikkonen is, maar met zijn werkethiek net als Michael [Schumacher] is. Geef hem een goede auto en hij wordt wereldkampioen. Absoluut."

Laatste Ferrari-wereldkampioenen

Zehnder maakt al sinds 1987 deel uit van Sauber, dat inmiddels is omgedoopt tot het F1-team van Alfa Romeo. Bij de Zwitserse renstal heeft hij in het verleden ook met Schumacher en Raikkonen gewerkt. Schumacher racete in de beginjaren van zijn loopbaan namelijk met Sauber in de sportscars, terwijl Raikkonen in 2001 bij het team zijn Formule 1-debuut maakte. De Fin keerde in 2019 terug naar het team uit Hinwil.

Schumacher en Raikkonen zijn de laatste twee rijders die in dienst van Ferrari de wereldtitel hebben weten te veroveren in de Formule 1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van