Formule 1

Hongarije is tot 2027 verzekerd van Grote Prijs Formule 1

05 juni 2020 19:24 Aangepast: 05 juni 2020 21:51
Max Verstappen in actie op de Hungaroring

De organisatoren van de Grand Prix van Hongarije hebben hun contract met Liberty Media, de commerciële rechtenhouder van de F1, met een jaar verlengd tot 2027. Deze deal maakt deel uit van een compensatieregeling voor het verlies aan ticketinkomsten dit jaar door de coronacrisis.

"We hebben tijdens de onderhandelingen getracht een goed akkoord te sluiten voor zowel het land als de sport, zelfs in deze uitdagende tijden", liet directeur Zsolt Gyulay van de Hungaroring weten. "Exacte cijfers kan ik niet geven, maar de rechtenvergoeding is een fractie van wat we zouden betalen bij een race met publiek. Daarnaast is het contract verlengd en geldt het nu tot 2027 in plaats van 2026."

De regeling voor de Hungaroring lijkt overeen te komen met die van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza, dat deze zomer ook een race zonder publiek organiseert maar het contract met de Formule 1 wel met een jaar verlengd zag worden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Burgemeester Monza: GP Italië gaat door op 6 september

Op de herziene F1-kalender staat de GP van Hongarije als derde geprogrammeerd op 19 juli, na twee races in Oostenrijk. Daarna zal de Formule 1 ook twee keer gaan racen op het circuit van Silverstone. Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza zijn de overige drie reeds bevestigde circuits voor 2020.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van