WTCR

Coronel krijgt Berthon als nieuwe WTCR-teamgenoot

05 juni 2020 16:26 Aangepast: 05 juni 2020 17:32

Nathanaël Berthon wordt komend WTCR-seizoen de nieuwe teamgenoot van Tom Coronel. De Fransman is vandaag bevestigd door het team van Comtoyou Racing.

Berthon kwam in 2018 al uit in de FIA World Touring Car Cup en reed ook toen al in een Audi. Afgelopen jaar koos hij namens Rebellion voor de endurance-racerij, maar dit jaar kruipt de Fransman bij Comtoyou Racing terug achter het stuur van de Audi RS3 TCR.

"Het is een waar genoegen om terug te keren in de FIA WTCR dankzij de steun van Audi Sport, DHL en Audi Frankrijk", laat Berthon weten. "Ik ken de auto en een groot deel van de circuits, dus het zal me niet veel tijd gaan kosten om weer op snelheid te komen."

Berthon en Coronel zullen nog even moeten wachten op hun eerste race als WTCR-teamgenoten, aangezien het seizoen pas in september van start zal gaan. Volgend weekend zullen beide coureurs wel al samen met Nicolas Baert gaan deelnemen aan de 24 uur van Portimão. Ook op het Portugese circuit zullen ze een Audi RS3 TCR van Comtoyou besturen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

WTCR onthult alternatieve, geheel Europese racekalender

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van