Formule 1

Ook Mercedes overweegt uitbreiding naar andere raceklassen

05 juni 2020 16:16 Aangepast: 05 juni 2020 16:27

Net als Ferrari gaat ook Mercedes de komende jaren mogelijk uitbreiden naar andere raceklassen. Zo suggereert Formule 1-teambaas Toto Wolff, die daarmee reageert op het aanstaande budgetplafond in de Formule 1.

Formule 1-teams mogen vanaf volgend jaar nog maar 145 miljoen dollar per seizoen spenderen, waardoor met name de fabrieksteams van Mercedes en Ferrari plots een stuk minder budget mogen spenderen Om geen personeel op straat te hoeven zetten liet Ferrari eerder al weten dat het overweegt om uit te breiden naar andere raceklassen, met mogelijk een avontuur in de Amerikaanse IndyCar. Volgens teambaas Toto Wolff wordt er ook bij Mercedes gekeken naar dergelijke opties.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ferrari overweegt IndyCar-deelname vanaf 2022

"Het budgetplafond zorgt ervoor dat we ons moeten gaan aanpassen, dat we de zaken anders aan moeten pakken en personeel elders in moeten gaan zetten", vertelt Wolff aan Autosport. "We hebben een heel sterke afdeling in Mercedes-Benz Applied Science, waar we onze diensten inzetten voor de high performance-tak. Wie weet, misschien gaan we wel naar andere takken van de autosport kijken om de kennis en kunde in huis te houden binnen Mercedes."

Mercedes niet van plan om te stoppen met F1

Volgens Wolff zit racen bij Mercedes in het DNA en zijn de geruchten over een mogelijk vertrek van het Duitse merk uit de Formule 1 dan ook onzin: "Het zijn onzekere tijden voor elke autofabrikant. Elke dag sla je de krant open en lees je wel weer een verhaal over Volkswagen, Renault, FIAT of Daimler. Ik begrijp dan ook wel waarom er vraagtekens worden gezet bij ons autosportplatform, maar de top van Mercedes ziet de Formule 1 als een kernactiviteit. We bouwen auto's voor op de weg en op het circuit. Onze allereerste auto was zelfs een raceauto."

"We zien de Formule 1 niet alleen als een marketingtool, we zien het als een kernactiviteit. Er wordt veel technische kennis uitgewisseld tussen de Formule 1 en straatauto's en binnen Daimler worden daar geen vraagtekens bij gezet. Elk jaar bespreken we onze activiteiten en investeringen, maar ik denk dat we gewoon het doelwit van iemand zijn die meer clicks naar z'n website wil genereren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van