Formule 1

Mercedes plant tweedaagse F1-test voor Hamilton en Bottas

04 juni 2020 16:38 Aangepast: 04 juni 2020 16:42
Hamilton in 2018 in actie met de W09

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zullen volgende week terug achter het stuur kruipen van een Formule 1-auto. Beide rijders zullen elk een dag gaan testen met Mercedes op het circuit van Silverstone.

Nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat het Formule 1-seizoen begin juli van start gaat in Oostenrijk, beginnen de teams en coureurs zich voor te bereiden op de eerste Formule 1-race in meer dan een half jaar tijd. Om het echte racegevoel een beetje terug te krijgen testen Lando Norris en Alexander Albon deze week al met een Formule 3-auto, maar de beide Mercedes-coureurs krijgen volgende week elk een dag de beschikking over het echte werk.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Norris en Albon testen F3-auto ter voorbereiding op F1-seizoen

Het team van Mercedes heeft laten weten dat het volgende week twee zal gaan testen op het circuit van Silverstone. Bottas zal op dinsdag in actie komen op het Britse circuit, waarna wereldkampioen Hamilton een dag later achter het stuur kruipt.

2018-auto

Beide rijders zullen gaan rijden met een Mercedes W09 uit 2018. Vanwege de Formule 1-reglementen mogen de teams namelijk niet testen met hun huidige auto's. Aan het rijden met oudere auto's zijn minder restricties verbonden, waardoor Bottas en Hamilton dus elk flink hun gang kunnen gaan om alvast op snelheid te komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van