Formule 1

Norris en Albon testen F3-auto ter voorbereiding op F1-seizoen

03 juni 2020 20:05 Aangepast: 03 juni 2020 20:12
Lando Norris in de Formule 3-auto van Carlin Beeld © Carlin

Na ruim drie maanden niet in een Formule 1-auto te hebben gezeten ruilen Lando Norris en Alex Albon deze week hun simulator weer in voor een echte raceauto. Beide coureurs bereiden zich met de nodige testkilometers in een Formule 3-auto voor op de uitgestelde start van het seizoen.

Voor de Formule 1-coureurs is het al meer dan een half jaar geleden dat ze voor het laatst aan de start stonden van een Grand Prix. Een groot deel van het rijdersveld moest zich de afgelopen maanden zien te vermaken met de simulator, maar nu is aangekondigd dat het seizoen over een maand alsnog van start zal gaan in Oostenrijk kruipen een aantal rijders weer terug achter het échte stuur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 bevestigt eerste deel vernieuwde racekalender

Kevin Magnussen en Pierre Gasly stapten de voorbije weken al in een kart, maar Alexander Albon en Lando Norris pakken het iets serieuzer aan: beide rijders maken deze week de nodige testkilometers in een Formule 3-auto om over een maand zo sterk mogelijk aan de start te staan van de eerste race.

"Het wordt heel belangrijk om zoveel mogelijk terug naar de normale situatie te gaan wat betreft onze voorbereiding op de races", vertelt Norris aan The Race. "Het belangrijkste is dat ik weer in een echte auto meters heb gemaakt alvorens ik naar Oostenrijk reis."

Norris, de Formule 3-kampioen van 2017, klopte voor zijn voorbereiding aan bij zijn oude team van Carlin, waarmee hij de nodige privétests zal ondernemen: "We zullen waarschijnlijk niet met een Formule 1-auto kunnen rijden, wat weer een totaal ander level is. Maar ik zal gaan testen met een Formule 3-auto en ga de komende weken ook nog karten, dus ik krijg het zowaar weer een beetje druk."

Ook zal Norris in de McLaren-fabriek nog de nodige tijd gaan doorbrengen in de Formule 1-simaltor: "Er zijn drie dingen die we dus kunnen doen: meters maken in de simulator, karten en als het kan met een Formule 3-auto testen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar gelukkig zijn de circuits weer geopend en kunnen we weer wat rijden."

'Roestig'

Norris verwacht geen al te grote problemen wanneer de coureurs begin juli weer zullen gaan racen. Daarmee sluit hij zich aan bij Kevin Magnussen, die eerder al liet weten dat hij verwacht dat de coureurs binnen een mum van tijd weer op snelheid zullen zijn. Wereldkampioen Lewis Hamilton deelt een andere mening: de Mercedes-rijder sprak eerder al de verwachting uit dat de coureurs in de eerste trainingen nog een beetje 'roestig' zullen zijn na ruim zeven maanden niet te hebben geracet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van